Yoghurtpannacotta med jordgubbskompott

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

En god liten efterrätt. Jag älskar pannacotta i alla möjliga varianter

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker + ½ dl strösocker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ l jordgubbar
  • tsk finstött kardemumma
  • myntablad
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen ca 10 min i kallt vatten. Koka upp vispgrädde och ½ dl socker i en kastrull. Häll över i en bunke. Ta upp och krama ur vätskan ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i den varma grädd- och sockerblandningen. Rör tills de smält. Tillsätt yoghurten och vispa samman. Häll upp pannacottan i glas eller skålar. Låt dem stå svalt minst 4 timmar. Ansa jordgubbarna och lägg dem och ½ dl socker i en kastrull. Låt allt småkoka 5 min. Tillsätt kardemumma, rör om och låt svalna. Ta ut pannacottan och toppa glasen med den kalla kompotten. Garnera med mynta och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben