Youghurtglass

Serverar: 4 portioner

En frisk, syrlig glass smaksatt med t.ex. vanilj, jordgubb, hallon eller melon.

Ingredienser

  • 6 dl naturell youghurt
  • 1,5 dl sylt , exempelvis blandsylt
  • 1 dl tjock grädde
  • Ev några blad citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Häll youghurt, sylt och grädde i en matberedare/mixer och kör till en jämn smet.
    2. Häll blandningen i en skål och frys i minst 2 timmar. Vispa kraftigt med en gaffel 2 gånger under tiden.
    3. Låt glassen stå 20 minuter i kylen innan serveringen. Den blir då lättare att skeda upp.
    4. Lägg upp glassen skedvis i portionsskålar och garnera med en kvist citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    P3r1k7Q 22 juli 2011

    Låter gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben