Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Serverar: 4 portioner

Svalka och hetta i en krispig kombo. Svarvade zucchini blir till nudelliknande >>zoodles<<. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

  • 1 förpackning fast tofu, ca 270 g
  • 600 g zucchini
  • 150 g romansallad
  • 4 salladslökar
  • 2 avokado
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk japansk soja
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl hackad koriander
  • 180 g böngroddar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Jordnötsdressing
  • 1 dl jordnötssmör, osötat
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk finriven ingefära
  • 2 msk palmsocker eller brun farin
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
    2. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
    3. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
    4. Stek tofun i 2 msk olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in.
    5. Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och ½ tsk flingsalt i en skål. Fördela salladen i 4 skålar. Strö över tofubitarna och sesamfrön.
    6. Servera genast med jordnötsdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben