Zucchini con patate e pomodori

Serverar: 2 portioner

Gott till kött. Fungerar istället för potatisgratäng och det är mycket färg och matig.

Ingredienser

  • 0.5 st medelstor zucchini eller 2 små
  • 2 st medelstora potatisar
  • 1 st tomater
  • 0.5 dl finstrimlad purjolök
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.75 tsk salt
  • 0.25 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°.
    2. 2. Skär zucchinin i tunna skivor. Halvera tomaterna, lägg halvorna med snittytan neråt och skiva dem tunt. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll i hälften av både olivolja och salt och rör om.
    3. 3. Varva zucchini- och potatisskivor på högkant. Stick ner tomatskivor och strimlad purjolök med jämna mellanrum. Stänk över resterande olivolja och krydda med resten av saltet.
    4. 4. Stek i ugnen i 35–45 minuter. Strö över parmesanosten när 10 minuter av ugnsstekningen återstår.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben