Zucchinipasta - LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Faktiskt ett väldigt gott och roligt alternativ till pasta! Pastan går självklart att variera och här är ett av alternativen!

Ingredienser

  • 2 st zucchini
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk persilja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 4-5 st salladslökar
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite vitt vin
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesan vid servering
  • Instruktioner

    1. Börja med att tvätta zucchinin och skär den sedan i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare t.ex. Salta strimlorna och låt de rinna av i ett durkslag i ca 15 min.
    2. Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min och ställ åt sidan. Hacka vitlöken, salladslöken och örter. Fräs hastigt på zucchini-spagettin i rikligt med smör. Tillsätt örter/lök, grädde, vin och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter. Strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten vid servering.
    3. Zucchinipastan kan självklart varieras! Smaklig spis!

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben