Det är ju inte konstigt så äter man ju pankisar {clap}
miramamman3 november 2011
Skrivet av Tillberga den 16 nov 2010
Skrivet av miramamman den 16 nov 2010
Pölsa och mackaroner med lingonsylt, eller rödbetor.
Fick höra om den kombon nån gång på 80-talet, och provade nån dag när jag hade bråttom, (jag gillar pölsa! men det går bra att värma kalvsylta också) och det var faktiskt så gott, att jag fortsatte äta pölsa med mackaroner, värm pölsa och rör ihop med mackisarna. kidsens favorit när de var små.
Pölsa är ju gott och mackaroner smakar ju nästan inget så varför inte...........men blanda......men jag skall prova
Det ska va lingonsylt till förstås;)
blekegreven3 november 2011
Är det förresen någon mer än jag som tycker att det är gott med riven lakritsrot i kaffet?
sjoholmtommy3 november 2011
Min gamla svärfar brukade ta en nybakad kaneklbulle och breda ett tjockt lager leverpastej på...
Min svärmor läerde mina barna att äta pannkakor med sylt.... samt smör... OCH socker....
bagarenbengtson3 november 2011
Här kommer en kombo som många brukar tycka är lite små äckligt,men jag tycker det är ruskigt gott.
Bacon,som inte är stekta, på knäckebröd och cola till det :)
Jag vet nog bara en till och min mormor inte tycker det är någonting konstigt med att äta "råa" bacon.
Kakan19863 november 2011
Skrivet av sjoholmtommy den 3 nov 2011
Min gamla svärfar brukade ta en nybakad kaneklbulle och breda ett tjockt lager leverpastej på...
Min svärmor läerde mina barna att äta pannkakor med sylt.... samt smör... OCH socker....
Stackars kanelbullen... {messed}
Efrath3 november 2011
Något jag älskar att göra när jag lagar köttfärssås, är att ta lite köttfärssås och creme fraiche på en gaffel. Vanligtvis har jag i creme freche i såsen förstås men tar och smakar en bit köttfärssås och creme fraiche på en gaffel innan jag blandar i en burk.
Är bara så himla gott och en fin kontrast mellan den varma, kryddade köttfärssåsen och den kalla, syrliga creme fraichen.
Inget man äter sig mätt på, men gör det en gång varje gång jag lagar det.
shirsmill3 november 2011
fiskbullar med hummersås och lingonsylt äter både jag å min äldsta dotter många idiot förklarar oss :) Något annat jag älskar är advokado med kaviar!!!
gudrwe3 november 2011
"Macka stekt i mycket smör och vända i socker och kanel " kallades Fattiga Riddare när jag var barn och gör väl det fortfarande skulle jag tro. Jättegott:)
Cortas3 november 2011
Skrivet av CiinaC den 7 nov 2010
En macka stekt i mycket smör, och med socker å kanel på (Y).... mums! Det är minst lika gott - som det låter äckligt ..pröva ! {eat} ( har man sen mot förmodan lite kantareller oxå, så..)
Det kallas för fattiga riddaren :)
zabcia5 november 2011
Har bott i Sverige 40 år nu. När jag började laga mat till mina dagbarn på 70-talet då serverade jag kokta makaroner med kokta jordgubbar eller blåbär . På detta hällde jag ½ dl ovispad vispgrädde och sedan ett matsked strösocker.
Inte alltid hade jag tid att steka pannkokor till soppan.
Min chef fick smaka på detta en gång och blev helt frälst.
Efter några år blev jag erbjuden arbete som kokerska på en förskola och på den vägen är det tills idag.
Många skakar på huvudet åt mina "konstiga" maträtter men efter de har smakat då .....
bitten565 november 2011
När jag var liten ca 10 - 12 år, skulle jag alltid ha Rallyglass ( vanlig vaniljglass ) i ett glas cocacola på lördagarna. Någon annan dag fick jag inte detta för mamma tyckte att det var uppåt väggarna konstigt, och att jag kunde få ont i magen. Men det fick jag aldrig. Min lillebror nappade också på detta.
DoctorWho18 december 2011
Smörgås med rökt skinka eller ost, inlagd gurka och kaviar ringlad över hela smörgåsen (Kalles eller dyl).
Nenabirk18 december 2011
Jag trodde jag var den enda som åt så udda kombinationer! :-)
Lithells kalvsylta på pizza. Syltan smälter ut över tomatsåsen och blir mkt krämig och god.
Ketchup på pizza.
Matjessillen äts i min familj med lingonsylt, gräddfil, gräslök och nypotatis. Blir en sötsyrlig chutneyeffekt!
Kanel i bruna bönor - tradition från farmor.
Pasta och fiskpinnar med ketchup på.
Smörgås med jordnötssmör, skivad banan och havssalt.
Smörgås med kaviar och gurka, eller kaviar och banan.
Potatismos på jordnötssmör istället för vanligt smör. Receptet finns här på matklubben.
Keso med fruktmüsli.
Kaffeyoghurt! Kallt bryggkaffe eller snabbkaffe och socker rörs ner i yoghurt eller fil. Ät med valfria flingor.
Färdiga pepparkakskryddor på filen. Ibland en klick lingonsylt också.
Saranna18 december 2011
Som liten älskade jag gröt med kalles kaviar... Har dock inte testat på det på senaste tiden :P
The_Stig19 december 2011
Pepparkakor med skagenröra! Konstigt, men gott!
annica198219 december 2011
Rostad franska med ost och hamburgerdressing.
Pannkaka med kall beasås.
Blanda ketchup med italiensk salladsdressing och ha som dipp till strips.
Piroger med mycket ketchup på.
Ida8019 december 2011
Jag kan starkt rekommendera att prova att krydda din vanliga tomatpastasås med 1-2 tsk socker (tar bort syran) och 1-2 tsk kanel. Man anar nätt och jämt kanelen. Såsen smakar lyxigare utan att man riktigt kan förklara varför...
Ena nnan god sak jag provat är chokladpizza när jag var i Brasilien. Alltså: vanlig pizzabotten, tomatsås, mörk choklad och ost ovanpå! Mums!
Samur19 december 2011
Om man inte är född på Island kan man nog (som jag ) tycka att kokt fårhuvud där man ser allt som tunga, tänder och ögon är lite läbbigt.... Smakar typ kallskuret men jag klarar inte av att äta det och vill helst inte ha det på bordet... Men i jul så får jag vara snäll Ha ha ha
777719 december 2011
Hej ALLA. Jamen stämmer detta???.........mjöl o BAKPULVER till utbakning????
Hälsn o God Jul från Mari
Pannkakor med smör och socker{clap}
Det är ju inte konstigt så äter man ju pankisar {clap}
Pölsa och mackaroner med lingonsylt, eller rödbetor.
Fick höra om den kombon nån gång på 80-talet, och provade nån dag när jag hade bråttom, (jag gillar pölsa! men det går bra att värma kalvsylta också) och det var faktiskt så gott, att jag fortsatte äta pölsa med mackaroner, värm pölsa och rör ihop med mackisarna. kidsens favorit när de var små.
Pölsa är ju gott och mackaroner smakar ju nästan inget så varför inte...........men blanda......men jag skall prova
Det ska va lingonsylt till förstås;)
Är det förresen någon mer än jag som tycker att det är gott med riven lakritsrot i kaffet?
Min gamla svärfar brukade ta en nybakad kaneklbulle och breda ett tjockt lager leverpastej på...
Min svärmor läerde mina barna att äta pannkakor med sylt.... samt smör... OCH socker....
Här kommer en kombo som många brukar tycka är lite små äckligt,men jag tycker det är ruskigt gott.
Bacon,som inte är stekta, på knäckebröd och cola till det :)
Jag vet nog bara en till och min mormor inte tycker det är någonting konstigt med att äta "råa" bacon.
Min gamla svärfar brukade ta en nybakad kaneklbulle och breda ett tjockt lager leverpastej på...
Min svärmor läerde mina barna att äta pannkakor med sylt.... samt smör... OCH socker....
Stackars kanelbullen... {messed}
Något jag älskar att göra när jag lagar köttfärssås, är att ta lite köttfärssås och creme fraiche på en gaffel. Vanligtvis har jag i creme freche i såsen förstås men tar och smakar en bit köttfärssås och creme fraiche på en gaffel innan jag blandar i en burk.
Är bara så himla gott och en fin kontrast mellan den varma, kryddade köttfärssåsen och den kalla, syrliga creme fraichen.
Inget man äter sig mätt på, men gör det en gång varje gång jag lagar det.
fiskbullar med hummersås och lingonsylt äter både jag å min äldsta dotter många idiot förklarar oss :) Något annat jag älskar är advokado med kaviar!!!
"Macka stekt i mycket smör och vända i socker och kanel " kallades Fattiga Riddare när jag var barn och gör väl det fortfarande skulle jag tro. Jättegott:)
En macka stekt i mycket smör, och med socker å kanel på (Y).... mums! Det är minst lika gott - som det låter äckligt ..pröva ! {eat} ( har man sen mot förmodan lite kantareller oxå, så..)
Har bott i Sverige 40 år nu. När jag började laga mat till mina dagbarn på 70-talet då serverade jag kokta makaroner med kokta jordgubbar eller blåbär . På detta hällde jag ½ dl ovispad vispgrädde och sedan ett matsked strösocker.
Inte alltid hade jag tid att steka pannkokor till soppan.
Min chef fick smaka på detta en gång och blev helt frälst.
Efter några år blev jag erbjuden arbete som kokerska på en förskola och på den vägen är det tills idag.
Många skakar på huvudet åt mina "konstiga" maträtter men efter de har smakat då .....
När jag var liten ca 10 - 12 år, skulle jag alltid ha Rallyglass ( vanlig vaniljglass ) i ett glas cocacola på lördagarna. Någon annan dag fick jag inte detta för mamma tyckte att det var uppåt väggarna konstigt, och att jag kunde få ont i magen. Men det fick jag aldrig. Min lillebror nappade också på detta.
Smörgås med rökt skinka eller ost, inlagd gurka och kaviar ringlad över hela smörgåsen (Kalles eller dyl).
Jag trodde jag var den enda som åt så udda kombinationer! :-)
Lithells kalvsylta på pizza. Syltan smälter ut över tomatsåsen och blir mkt krämig och god.
Ketchup på pizza.
Matjessillen äts i min familj med lingonsylt, gräddfil, gräslök och nypotatis. Blir en sötsyrlig chutneyeffekt!
Kanel i bruna bönor - tradition från farmor.
Pasta och fiskpinnar med ketchup på.
Smörgås med jordnötssmör, skivad banan och havssalt.
Smörgås med kaviar och gurka, eller kaviar och banan.
Potatismos på jordnötssmör istället för vanligt smör. Receptet finns här på matklubben.
Keso med fruktmüsli.
Kaffeyoghurt! Kallt bryggkaffe eller snabbkaffe och socker rörs ner i yoghurt eller fil. Ät med valfria flingor.
Färdiga pepparkakskryddor på filen. Ibland en klick lingonsylt också.
Som liten älskade jag gröt med kalles kaviar... Har dock inte testat på det på senaste tiden :P
Pepparkakor med skagenröra! Konstigt, men gott!
Rostad franska med ost och hamburgerdressing.
Pannkaka med kall beasås.
Blanda ketchup med italiensk salladsdressing och ha som dipp till strips.
Piroger med mycket ketchup på.
Jag kan starkt rekommendera att prova att krydda din vanliga tomatpastasås med 1-2 tsk socker (tar bort syran) och 1-2 tsk kanel. Man anar nätt och jämt kanelen. Såsen smakar lyxigare utan att man riktigt kan förklara varför...
Ena nnan god sak jag provat är chokladpizza när jag var i Brasilien. Alltså: vanlig pizzabotten, tomatsås, mörk choklad och ost ovanpå! Mums!
Om man inte är född på Island kan man nog (som jag ) tycka att kokt fårhuvud där man ser allt som tunga, tänder och ögon är lite läbbigt.... Smakar typ kallskuret men jag klarar inte av att äta det och vill helst inte ha det på bordet... Men i jul så får jag vara snäll Ha ha ha
Hej ALLA. Jamen stämmer detta???.........mjöl o BAKPULVER till utbakning????
Hälsn o God Jul från Mari