Vi blir väl runt 15 st .Någon som vet något man kan lagar till så många o hyfsat lätt kan det ju oxå va:)
Kom gärna med förslag!
salsa15 september 2008
När vi är fler än 10 stycken så bjuder jag på buffé. Det kostar lika mycket, jag kan göra det mesta innan och slipper ha kött, sås, potatis färdigt samtidigt. Dessutom gillar jag inte skala potatis:p
Tips för buffén: kycklingspett, fläskfilé i tunna skivor (marinera i mango chutney och stek i ugn), rostbiff, pastasallad eller potatissallad, paj (antingen en stor eller portionspajer) frukt och grönsaksfat, nötter och rostad lök, kuvertbröd, smör och ost.
Lycka till och grattis i förskott
Ninni8415 september 2008
Tack så mycket det var ju bra ide!
:)
marwis15 september 2008
Fyller själv här i helgen och vi blir nog ett 20 tal. Tänker göra italieninspirerad pastasallad med parma, salami och kyckling. Till det Grillsås med soltorkade tomater , ett gott bröd och brieost. Som tårta blir det Vårgårdatårta. Allt går att förbereda och jag hoppas på att jag kan roa mig lite själv också och inte bara serva:D
Grattis i förskott
famsallstrom15 september 2008
Varmrökt lax med kall sås, potatis och naturligtvis ett gott vin.
Ninni8415 september 2008
tack så mycket för tipsen ograttis på dig me!:)
Ninni8415 september 2008
Kom gärna med flera tips!!!e ni snälla!
Monaperssonel15 september 2008
Jag tycker det är väldigt smidigt med en god kycklingsallad när jag har mycket gäster. Servera med några goda såser och kan göras flera timmar innan.
:p
Trevligt kalas och höst!
steffo15 september 2008
Varför inte bjuda på färska blåmusslor,bara fräsa gul lök, och vitlök i olja utan att de tar färg, sedan tar man blåmusslorna som lever och som borstat noga samt tagit bort skägget. Sedan lägger man i dem med i någon minut sedan slår man på vitvin, lägger på lock och låter de putra någon minut tills de öppnat sig. Ta sedan en hålslev och fiska upp dem (jag brukar sortera bort dom som inte öppnat sig, då de troligtvis var döda innan). Vätskan kan du låta reducera ner, sila bort vitlöken så de blir en ren vätska och göra en god vitvinsås av (Y)
// steffo
sonja5515 september 2008
Marinerad fläskfile med potatisgaratäng, gratängen finns ju att köpa färdig i vacum pack. om man vill göra det lätt för sig. Jag hade detta när min man fyllde 60 år det blev mycket uppskattat.
Detta recept är för 30 pers. det går ju att halvera
Gör några stora pajer dagen före. Bara att värma och servera med sallad och bröd.
Tex.Köttfärspaj med broccoli
Det finns även goda kalla pajer.
Eller gör en köttgryta dagen före, bara värma och koka ris eller liknande till.
Lycka till och grattis.
Glitterfia15 september 2008
Och jag kan tjata ihjäl mig om tjälaknul (L) som är så fantastiskt gott. Funkar lika bra med fläskkött sist gjorde jag på fläskytterfilé.
Håller med sonja55 om vacum potatisgratäng. Brukar köpa Peka´s och blanda ner bra med riven ost och har hört mer än en gång att det är den goooodaste gratäng de ätit *fniss*
Tjälaknul (tjälaknöl), potatisgratäng, en god sallad och ett gott bröd, smör och ost.
Annars porterstek med potatis gratäng mmmmmmmmmmm.
MatAnders16 september 2008
Varför inte göra en hamburge buffe där alla får kombinera sin egen hamburgare bara att grilla/steka och hålla varma i ugnen och ställa fram lite sallad,skivade tomater,lök och dressing kanske lite räksallad blir säkert succe.(Y)
irko16 september 2008
Min man fyller år på hösten och jag brukar då bjuda gästerna på nåt som de flesta tycker är jobbigt att laga tex. Kroppkakor (mycket omtyckt av de flesta) eller hemmagjorda kåldolmar!
Ja, de flesta husmanskosträtter är populärt att bli bjuden på!
Grattis på födelsedagen då! Hipp Hurra:D
flabban16 september 2008
Vill du göra det enkelt för dig så bjud på kallskuret. 2 eller 3 sorter räcker t.ex korv, rökt skinka, hamburgerkött. rostbiff. Till det några sallader, potatissallad och ett par salladssåser som du enkelt gör själv. Vispa upp grädde eller ta creme' fraiche och blanda med majonnäs, salt och peppar. Det är grunden. Gör en stor sats och dela på den och smaksätt var och en med sånt du gillar.T.ex riven pepparrot eller chilisås eller riven vitlök. Ett gott bröd, öl och vin till, är allt som behövs. Allt kan du ha klart i kylen, bara att duka fram. Lycka till.
Grattis på födelsedagen.:D
matildasoder16 september 2008
Jag ska laga mat till ett tiotal personer i helgen. Det blir en fläskfilé gryta med ölkorvar, svamp, ättikgurka, paprika, syltlökar, matlagningsgrädde, soja och kryddor. serveras med pressad potatis. Enkelt och gott som räcker till många.
Hej !Fyller snart år o vill bjuda på mat .
Vi blir väl runt 15 st .Någon som vet något man kan lagar till så många o hyfsat lätt kan det ju oxå va:)
Kom gärna med förslag!
När vi är fler än 10 stycken så bjuder jag på buffé. Det kostar lika mycket, jag kan göra det mesta innan och slipper ha kött, sås, potatis färdigt samtidigt. Dessutom gillar jag inte skala potatis:p
Tips för buffén: kycklingspett, fläskfilé i tunna skivor (marinera i mango chutney och stek i ugn), rostbiff, pastasallad eller potatissallad, paj (antingen en stor eller portionspajer) frukt och grönsaksfat, nötter och rostad lök, kuvertbröd, smör och ost.
Lycka till och grattis i förskott
Tack så mycket det var ju bra ide!
:)
Fyller själv här i helgen och vi blir nog ett 20 tal. Tänker göra italieninspirerad pastasallad med parma, salami och kyckling. Till det Grillsås med soltorkade tomater , ett gott bröd och brieost. Som tårta blir det Vårgårdatårta. Allt går att förbereda och jag hoppas på att jag kan roa mig lite själv också och inte bara serva:D
Grattis i förskott
Varmrökt lax med kall sås, potatis och naturligtvis ett gott vin.
tack så mycket för tipsen ograttis på dig me!:)
Kom gärna med flera tips!!!e ni snälla!
Jag tycker det är väldigt smidigt med en god kycklingsallad när jag har mycket gäster. Servera med några goda såser och kan göras flera timmar innan.
:p
Trevligt kalas och höst!
Varför inte bjuda på färska blåmusslor,bara fräsa gul lök, och vitlök i olja utan att de tar färg, sedan tar man blåmusslorna som lever och som borstat noga samt tagit bort skägget. Sedan lägger man i dem med i någon minut sedan slår man på vitvin, lägger på lock och låter de putra någon minut tills de öppnat sig. Ta sedan en hålslev och fiska upp dem (jag brukar sortera bort dom som inte öppnat sig, då de troligtvis var döda innan). Vätskan kan du låta reducera ner, sila bort vitlöken så de blir en ren vätska och göra en god vitvinsås av (Y)
// steffo
Marinerad fläskfile med potatisgaratäng, gratängen finns ju att köpa färdig i vacum pack. om man vill göra det lätt för sig. Jag hade detta när min man fyllde 60 år det blev mycket uppskattat.
Detta recept är för 30 pers. det går ju att halvera
Marinerad Fläskfile
Gör några stora pajer dagen före. Bara att värma och servera med sallad och bröd.
Tex.Köttfärspaj med broccoli
Det finns även goda kalla pajer.
Eller gör en köttgryta dagen före, bara värma och koka ris eller liknande till.
Lycka till och grattis.
Och jag kan tjata ihjäl mig om tjälaknul (L) som är så fantastiskt gott. Funkar lika bra med fläskkött sist gjorde jag på fläskytterfilé.
Håller med sonja55 om vacum potatisgratäng. Brukar köpa Peka´s och blanda ner bra med riven ost och har hört mer än en gång att det är den goooodaste gratäng de ätit *fniss*
Tjälaknul (tjälaknöl), potatisgratäng, en god sallad och ett gott bröd, smör och ost.
Tjälaknul (tjälaknöl)
Gud vad många goda tips ni kommer med..vet ju inte vad jag ska göra nu...få se vad det bli:)
En god fläskfilégryta med chorizo korv. Bara att värma när gästerna kommer. Ris och en god sallad till. Det finns säkert recept här på klubben.
Grattis :D:D
det lät jätte gott med fläskfile gryta det älskar jag...mm tack!
Fläskfilé tips jättegott,
Fläskfilégryta à la Ulrika
Annars porterstek med potatis gratäng mmmmmmmmmmm.
Varför inte göra en hamburge buffe där alla får kombinera sin egen hamburgare bara att grilla/steka och hålla varma i ugnen och ställa fram lite sallad,skivade tomater,lök och dressing kanske lite räksallad blir säkert succe.(Y)
Min man fyller år på hösten och jag brukar då bjuda gästerna på nåt som de flesta tycker är jobbigt att laga tex. Kroppkakor (mycket omtyckt av de flesta) eller hemmagjorda kåldolmar!
Ja, de flesta husmanskosträtter är populärt att bli bjuden på!
Grattis på födelsedagen då! Hipp Hurra:D
Vill du göra det enkelt för dig så bjud på kallskuret. 2 eller 3 sorter räcker t.ex korv, rökt skinka, hamburgerkött. rostbiff. Till det några sallader, potatissallad och ett par salladssåser som du enkelt gör själv. Vispa upp grädde eller ta creme' fraiche och blanda med majonnäs, salt och peppar. Det är grunden. Gör en stor sats och dela på den och smaksätt var och en med sånt du gillar.T.ex riven pepparrot eller chilisås eller riven vitlök. Ett gott bröd, öl och vin till, är allt som behövs. Allt kan du ha klart i kylen, bara att duka fram. Lycka till.
Grattis på födelsedagen.:D
Jag ska laga mat till ett tiotal personer i helgen. Det blir en fläskfilé gryta med ölkorvar, svamp, ättikgurka, paprika, syltlökar, matlagningsgrädde, soja och kryddor. serveras med pressad potatis. Enkelt och gott som räcker till många.