Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassa

  • Virre85 10 december 2008

    Hej jag har mandelmassa kvar sedan några månader tillbaka och har ingen aning om vad jag ska baka med den. Den e oöppnad.Har innan använt till semlor. Vill nu ha tips på vad jag kan baka. Helst inget avanserat och gärna med ingredienser som man vanligtvis har hemma.
    tacksam för alla tips.
    mvh Virre

  • boz1965 10 december 2008

    Biskvier t.ex.!

    Biskvier

  • Virre85 10 december 2008

    Skrivet av boz1965 den 10 dec 2008

    Biskvier t.ex.!

    Biskvier


    Mmm va gott det lät.. tack så mycket

  • Mellanbellan 10 december 2008

    du kan också frysa in den eller baka goda bullar
    Mandelmassebullar

  • essim 10 december 2008

    Gör en tårtbotten och lägg i frysen tills du ska ha gäster.

    300 g mandelmassa
    150 g rumsvarmt smör
    3 ägg
    3 msk vetemjöl
    ½ tsk bakpulver

    Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret.
    Tillsätt äggen ett i taget.
    Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
    Rör om och häll smeten i en väl smord och bröad form.

    Grädda 25-30 minuter, ca 175 grader.

    När du ska använda den kan du bre bärfromage på den (hemgjord eller pulver). Låt stelna i kyl.
    Dekorera med bär/frukt.

  • Eery 10 december 2008

    den här tårtan är underbert god och kan varieras hur mycket som helst bara man är lite innovativ:p
    har en egen variant men den är på bakmassa

    Tårta med ett berg av bär

  • Eery 10 december 2008

    eller napoleonhattar... gjorde altid min mamma till jul när jag var liten

    Napoleonhattar
    hon rullade små kulor av färgad mandelmassa och la på "hatten"

    eller gifflar

  • Christina-Linnea 10 december 2008

    Du kan lätt göra en mandelmassetårta som passar till jul. Med silverkulor och kanderade violer som dekoration passar den även till nyår. Och torr blir den inte fast den håller länge tack vare chokladhöljet.

    300 g mandelmassa
    3 ägg
    saft och skal av en apelsin
    125 g blockchoklad och 1 msk smör
    smör och mannagryn (ev kokosflingor) till formen

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Riv mandelmassan på grövsta sidan av rivjärnet och lägg i en skål
    3. Pressa en apelsin och spara saften till senare
    4. Riv apelsinskalet
    5. Blanda mer apelsinskalet och äggen i mandelmassan. Blanda ordentligt.
    6. Smörj och bröa formen och häll i smeten.
    7. Grädda ca 15 minuter.
    8. Stjälp upp kakan och häll apelsinsaften över kakan.
    9. Låt den svalna och smält smöret och blockchokladen.
    10. Bred blandningen över den svalnade kakan.
    11. Garnera gärna med färdiga tårtdekorationer, eller valnötskärnor, chokladpraliner och torkade apelsinskivor.

  • annelieberggren 10 december 2008

    jag fick lite över sen jag gjorde bullar, den var då blandad med smör. Jag tillsatte då mjöl och bakpullver samt hackade valnötter. gräddade i 175 grader mitt i ugnen. (Y)

  • bakakaka 10 december 2008

    Riv den och ha den som fyllning i vetebröd. Bred smör på den utkavlade degen och strö över den rivna mandelmassan. Passar nu till jul om du har saffran i degen. Jättegott.

  • Lenkan 10 december 2008

    Gör Mozartkulor nu när det snart är jul! Rulla små bitar nougat, "slå" in dem i mandelmassa och rulla till bollar som du doppar i choklad. Ett av de godaste godisarna på jul

  • tilda 14 december 2008

    Falsk potatisbakelse! Jättegod. någon kanske har receptet på sidan.

  • egatgsvg 8 februari 2013

    Florentiner kakor är en botten av mördeg, mandelmassa ovanpå som bakas och sedan glaseras med svartvinbärsgelé och florsocker. Jättegoda. Receptet finns på MK.

  • LenaBE1 8 februari 2013

    Testa gärna min enkla tårta, bären är utbytbara till de bär du har i frysen eller varför inte ta frukt istället. Ska den även passa att serveras till barn så uteslut bara punschen. :)
    Lenas cloudberry cake / Lenas hjortrontårta

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.