Det viktigaste är nog att det är recept på mat som de vill äta!
Tips på en lättlagad rätt är Korv Stroganoff. Om de tycker att riset är svårt (med lång passningstid och risk för att det ska bränna) funkar det att servera med vanliga makaroner!
Pastasåser av alla de slag. svamp, skinka eller andra rester, kanske, är bra att lära sig - dels är det ett sätt att lära sig använda redningar och sen är det ett bra sätt att ta reda på rester.
Pizza är ju kul och gott att laga. Gör den tillsammans första gången med en vanlig sconesdeg som botten så fixar de nog pizza på egen hand sen. Pizza är ju också bra att laga för att använda rester!
kattgnag11 mars 2011
Apropå vad ngn nämnde i tråden; svårt med riskok: lång passningstid och brännrisk så skulle jag vilja rekommendera COOP's egna Basmati-ris (f.ö. en av de få basmatirissorter utan mögelgifter i, vad jag läst nångång nånstans i ngt test...). Om man gör EXAKT som det står på den påsen fungerar det faktiskt klockrent! Har själv tidigare tyckt det varit lite små-jobbigt med passning av riskok och samtidigt få det riktigt bra, ända tills vi testade detta ris :DD
Och sååå ENKELT! Timern på 15 minuter, sen dra av från plattan och låt dra. Går inte att misslyckas med, enligt min mening. Enda passningen är uppkoket av vattnet :-)
Apropå vad ngn nämnde i tråden; svårt med riskok: lång passningstid och brännrisk så skulle jag vilja rekommendera COOP's egna Basmati-ris (f.ö. en av de få basmatirissorter utan mögelgifter i, vad jag läst nångång nånstans i ngt test...). Om man gör EXAKT som det står på den påsen fungerar det faktiskt klockrent! Har själv tidigare tyckt det varit lite små-jobbigt med passning av riskok och samtidigt få det riktigt bra, ända tills vi testade detta ris :DD
Och sååå ENKELT! Timern på 15 minuter, sen dra av från plattan och låt dra. Går inte att misslyckas med, enligt min mening. Enda passningen är uppkoket av vattnet :-)
Han gillar att woka också och då finns det ju inget recept utan bara strimla kyckling ch de grönsaker man gillar och woka. Hna tycker att det räcker att smaksätta med soja och ostronsås.
Själv har jag lagat detta sedan jag var typ 7-8 år:
Det viktigaste är nog att det är recept på mat som de vill äta!
Tips på en lättlagad rätt är Korv Stroganoff. Om de tycker att riset är svårt (med lång passningstid och risk för att det ska bränna) funkar det att servera med vanliga makaroner!
Pastasåser av alla de slag. svamp, skinka eller andra rester, kanske, är bra att lära sig - dels är det ett sätt att lära sig använda redningar och sen är det ett bra sätt att ta reda på rester.
Pizza är ju kul och gott att laga. Gör den tillsammans första gången med en vanlig sconesdeg som botten så fixar de nog pizza på egen hand sen. Pizza är ju också bra att laga för att använda rester!
Apropå vad ngn nämnde i tråden; svårt med riskok: lång passningstid och brännrisk så skulle jag vilja rekommendera COOP's egna Basmati-ris (f.ö. en av de få basmatirissorter utan mögelgifter i, vad jag läst nångång nånstans i ngt test...). Om man gör EXAKT som det står på den påsen fungerar det faktiskt klockrent! Har själv tidigare tyckt det varit lite små-jobbigt med passning av riskok och samtidigt få det riktigt bra, ända tills vi testade detta ris :DD
Och sååå ENKELT! Timern på 15 minuter, sen dra av från plattan och låt dra. Går inte att misslyckas med, enligt min mening. Enda passningen är uppkoket av vattnet :-)
Rekomenderar VARMT tex dessa supergoda recept:
KAROLO's Köttfärslimpa i ugn Köttfärslimpa med klyftpotatis
och
Drakfisken: Fisk i draksås!
enkla och GODA
Kalkonbröst med apelsinsås är även den en HIT
Apropå vad ngn nämnde i tråden; svårt med riskok: lång passningstid och brännrisk så skulle jag vilja rekommendera COOP's egna Basmati-ris (f.ö. en av de få basmatirissorter utan mögelgifter i, vad jag läst nångång nånstans i ngt test...). Om man gör EXAKT som det står på den påsen fungerar det faktiskt klockrent! Har själv tidigare tyckt det varit lite små-jobbigt med passning av riskok och samtidigt få det riktigt bra, ända tills vi testade detta ris :DD
Och sååå ENKELT! Timern på 15 minuter, sen dra av från plattan och låt dra. Går inte att misslyckas med, enligt min mening. Enda passningen är uppkoket av vattnet :-)
(Y) Precis min erfarenhet också! (Y)
Sambons 13-åring lagar gärna detta:
Majonäs- och curryfisk
Han gillar att woka också och då finns det ju inget recept utan bara strimla kyckling ch de grönsaker man gillar och woka. Hna tycker att det räcker att smaksätta med soja och ostronsås.
Själv har jag lagat detta sedan jag var typ 7-8 år:
Amerikansk korvpanna