Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
inaros19 april 2008
Jag brukar göra som många andra här med mina kotletter..:)
Bräsera dom länge i lte sky. Jag har alltid på mald ingefära också. Passar väldigt bra med fläskkött.
evaldo4 juli 2008
Vi grillar ofta kotletter, helst då karrékotletter som är lite marmorerade.
Det får ligga i marinad sen dagen före.
Sen torkar jag av dem och grillar ca 4 minuter per sida, inte för länge då blir de torra.
De brukar för det mesta bli lagom möra då.
Smulpajen4 juli 2008
Skrivet av MatAnders den 19 apr 2008
Skrivet av linalotta den 19 apr 2008
Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
Hej MatAnders!
Du som provat kiwivarianten på nötkött, du har möjligen inte provat den på fläskkött?
MatAnders4 juli 2008
Skrivet av Smulpajen den 4 jul 2008
Skrivet av MatAnders den 19 apr 2008
Skrivet av linalotta den 19 apr 2008
Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
Hej MatAnders!
Du som provat kiwivarianten på nötkött, du har möjligen inte provat den på fläskkött?
Hej!
Nej men det måste gå lika bra med det speciellt alla som gillar kotletter och flintastek men låt det inte marineras mer än 15 minuter. Lycka till och meddela gärna resultatet.
Ha en trevlig helg.
/Anders
Prima4 juli 2008
Skrivet av Queenie den 17 apr 2008
Kotletter tillagas på hur många olika sätt som helst. Hur tillagar du helst dina? Om jag inte testar nåt nytt kotlettrecept så brukar jag steka upp dem i min grillstekpanna så de får lagom med färg, sen häller jag på vatten, lägger över ett lock och de får stå och småputtra i 1,5-2 timmar. Det kanske låter länge, men oj så möra och goda de blir. Gjorde det i dag och de riktigt "smälte" i munnen. Citronpeppar är en krydda jag alltid använder till kotletterna samt lite svartpeppar.
Hur gör du?
:) Jag steker dom inte så länge - däremot "prylar" jag dom rätt rejält så dom blir möra o goa ändå. Ingen i familjen är särskilt förtjusta i kotletter "rakt upp o ner"...
Kryddar med salt, peppar, kanske nån grillkrydda ibland, steker dem eller grillar dem relativt hastigt i jämförelse med din koktid :) Kanske skulle prova ditt nångång... har faktiskt aldrig långkokt kotletter, är alltså inte överförtjust i kotletter, jag tycker dom är så kompakta o stabbiga, men det blir kanske bättre m långkok. Ska testa!! :)
UllaC4 juli 2008
Fläskkotlett tillhör mina favoriter. Jag är väldigt noga när jag väljer kotletten, den skall vara melerad, för då blir den inte torr. Salt och Caj P:s grillkrydda. Till detta pommes eller klyftpotatis, kantarellsås eller Café de Paris, sparris, tomater, inlagd gurka. JÄTTEGOTT!!!
UllaC4 juli 2008
Ska kanske tillägga att när jag stekt kotletten på ena sidan och vänder den, då stänger jag av plattan och den steks då på SVAG värme, vilket gör att den blir extra saftig.
jas654 juli 2008
Har ni provat de lövtunna kotletterna, bara marineras med mamasita och rödlök. Så är ni Asien mat kulturellt sett. Serveras med ris och grönsaker.
Jag håller med de andra att ett långkok efter stekningen med kotletterna gör att de blr möra. Grillar hellre kotletter än kare' faktisk.
mvh
Höfta mera bland kotletter och tillagningssätt.
Anders
Antingen så marinerar jag de, oftast från morgonen fram till kvällen och sen grillar jag de i ugnen eller så steker jag de tills de fått yta och häller på bernaisesås och låter de stå där och puttra.
Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
Jag brukar göra som många andra här med mina kotletter..:)
Bräsera dom länge i lte sky. Jag har alltid på mald ingefära också. Passar väldigt bra med fläskkött.
Vi grillar ofta kotletter, helst då karrékotletter som är lite marmorerade.
Det får ligga i marinad sen dagen före.
Sen torkar jag av dem och grillar ca 4 minuter per sida, inte för länge då blir de torra.
De brukar för det mesta bli lagom möra då.
Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
Hej MatAnders!
Du som provat kiwivarianten på nötkött, du har möjligen inte provat den på fläskkött?
Min sambo som brukar sköta grillningen... som så många andra män... han brukar ofta grilla för många kotletter. Det blir got dagen efter istället, då han låter de grillade kotletterna puttra i en stor gryta med morötter ,lök och annat vi råkar ha hemma samt buljong.
Det blir smakrikt och mört.:)
Hej!
Jag brukar göra en jättegod grillstuvning på det kött jag har kvar gå gärna in och kolla på receptet lovar att ni kommer gilla det.
Hej MatAnders!
Du som provat kiwivarianten på nötkött, du har möjligen inte provat den på fläskkött?
Hej!
Nej men det måste gå lika bra med det speciellt alla som gillar kotletter och flintastek men låt det inte marineras mer än 15 minuter. Lycka till och meddela gärna resultatet.
Ha en trevlig helg.
/Anders
Kotletter tillagas på hur många olika sätt som helst. Hur tillagar du helst dina? Om jag inte testar nåt nytt kotlettrecept så brukar jag steka upp dem i min grillstekpanna så de får lagom med färg, sen häller jag på vatten, lägger över ett lock och de får stå och småputtra i 1,5-2 timmar. Det kanske låter länge, men oj så möra och goda de blir. Gjorde det i dag och de riktigt "smälte" i munnen. Citronpeppar är en krydda jag alltid använder till kotletterna samt lite svartpeppar.
Hur gör du?
:) Jag steker dom inte så länge - däremot "prylar" jag dom rätt rejält så dom blir möra o goa ändå. Ingen i familjen är särskilt förtjusta i kotletter "rakt upp o ner"...
Kryddar med salt, peppar, kanske nån grillkrydda ibland, steker dem eller grillar dem relativt hastigt i jämförelse med din koktid :) Kanske skulle prova ditt nångång... har faktiskt aldrig långkokt kotletter, är alltså inte överförtjust i kotletter, jag tycker dom är så kompakta o stabbiga, men det blir kanske bättre m långkok. Ska testa!! :)
Fläskkotlett tillhör mina favoriter. Jag är väldigt noga när jag väljer kotletten, den skall vara melerad, för då blir den inte torr. Salt och Caj P:s grillkrydda. Till detta pommes eller klyftpotatis, kantarellsås eller Café de Paris, sparris, tomater, inlagd gurka. JÄTTEGOTT!!!
Ska kanske tillägga att när jag stekt kotletten på ena sidan och vänder den, då stänger jag av plattan och den steks då på SVAG värme, vilket gör att den blir extra saftig.
Har ni provat de lövtunna kotletterna, bara marineras med mamasita och rödlök. Så är ni Asien mat kulturellt sett. Serveras med ris och grönsaker.
Jag håller med de andra att ett långkok efter stekningen med kotletterna gör att de blr möra. Grillar hellre kotletter än kare' faktisk.
mvh
Höfta mera bland kotletter och tillagningssätt.
Anders
här är en god variant på kotletter
Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås
Antingen så marinerar jag de, oftast från morgonen fram till kvällen och sen grillar jag de i ugnen eller så steker jag de tills de fått yta och häller på bernaisesås och låter de stå där och puttra.