Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa köksassistenten för brödbak?

  • resemaja 17 februari 2010

    Vilken köksassistent för framförallt bakning av matbröd och bullar rekommenderas, och isåfall varför?
    Funderar på en Ankarsrum (fd elektrolux) eller Krups KA940 som fick bäst i test nyligen. Den sistnämnda har dock kortare garanti samt svagare motor. Tacksam för tips från dig som har en assistent /mvh resemaja (Y)

  • jimboz 17 februari 2010

    Här har du lite trådar om det ...
    Får du inte hjälp från dessa så skrik till igen :)

    http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/koeksassistent_som_klarar_stora_degar_samt_aer_tystlaaten_god_kaka_och_eller_muffins_med_marchmallows_oenskas_ocksaa__7436.html

    http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/matberedare_assistent_mixer_mat_analfabet_behoever_hjaelp_5832.html

  • resemaja 18 februari 2010

    Vill gärna vet om någon har Ankarsrum (elektrolux) eller krups asssistent och vad ni tycker om dem

  • Amika 18 februari 2010

    Jag har ankarsrum och tycker den är fantastiskt bra! Mamma har en föregångare och har haft den sen jag var liten... Den fungerar lika bra fortfarande! :) Jag kommer då aldrig köpa något annat. (L)

  • resemaja 18 februari 2010

    Ok..någon som har en Krups assistent KA940 som blev bäst i test? (dock var ankarsrum ej med i testet)

  • resemaja 21 februari 2010

    Bakar ni alla UTAN assistenter??? vill jättegärna veta vilken jag ska köpa, Krups (som blev bäst i test) eller Ankarsrum (fd Elektrolux) som konstigt nog ej var med i testet) vill görna veta för+nackdelar med båda maskiner.

    Ankarsrums degbytta väldigt stor, funkar det tex att baka på en halv liter degvätska iden?
    Någon som äger den nya Krups Ka940?

    tacksam för tips :)

  • mallu16 23 februari 2010

    Jag har en Electrolux och jag är jättenöjd. Jag använder den att baka i minst en gång i veckan. (Självklart bakar jag inte i den utan knådar degen med den...) Funkar jättebra även på en halv liter degvätska. Ibland kör jag med degkroken och ibland med "den där grejen som snurrar och nästan ser ut som en visp", vad nu den heter?!

    Jag har även köpt till passersats så att jag kan göra äpplemos. Väldigt smidigt och lätt! Det kan jag starkt rekommendera. Då kan man dessutom styra sockmängden i moset.

    Lycka till!

  • idea_ 24 februari 2010

    Du tänker på rullen. Har växt upp med elektroluxmaskiner (mamma, moster och mormor hade, så när det blev dax för mig var det en självklarhet). Har sett, och gjort många degar med rulle och kniv i elektroluxmaskiner. Det bästa är hur bra de håller (kusinen ärvde mormord gammla, den snurrar än, och hon är inte milld med sina bröddegar, de är ofta tunga). Det bästa är mängden tillbehör och versitiliteten på dem. Min köttkvarn med passertillsats gick varm i höstas, först älgfärs till pappsen, sen vinbärsjuice och äppelmos till mig (nåja gav bort en hel del med...).

  • strimma21 24 februari 2010

    Har en OBH Nordica Supreme Kitchen Machine som jag bara älskar! Fungerar perfekt och är SÅÅÅÅÅ snygg att se på!

  • Countrygirl 24 februari 2010

    Jag velade hit och dit men köpte till slut en Kenwood Major Titanium. Den klarar av lite volym och är mycket bra. Jag ångrar mig inte en sekund.

    Funderade länge på en Kitchen Aid för de är så snygga men de klarar inte tillräckligt med deg.

  • mho 24 februari 2010

    Har en elektrolux som hängt med sedan slutet på 50-talet, helt otroligt slitstarka.
    Jag tycker dock den är liten när man ska baka bullar på en liter och undrar om någon vet an bättre modell för 1-liters bak.

  • Countrygirl 24 februari 2010

    Skrivet av mho den 24 feb 2010

    Har en elektrolux som hängt med sedan slutet på 50-talet, helt otroligt slitstarka.
    Jag tycker dock den är liten när man ska baka bullar på en liter och undrar om någon vet an bättre modell för 1-liters bak.


    Jag hade min farmors gamla Electrolux innan jag köpte min Kenwwood. Jag älskade min Electrolux och ville nog egentligen inte byta. Men delarna var av trä och började spricka. Därför ville jag verkligen ha en stark maskin när jag nu var tvungen att köpa en ny.

    Inget är som farmors assistent men min Kenwood är bra nog.

  • Eery 24 februari 2010

    Skrivet av Countrygirl den 24 feb 2010

    Jag velade hit och dit men köpte till slut en Kenwood Major Titanium. Den klarar av lite volym och är mycket bra. Jag ångrar mig inte en sekund.

    Funderade länge på en Kitchen Aid för de är så snygga men de klarar inte tillräckligt med deg.


    Jag älskar min Kenwood Major Titanium, mamma har en likadan (fast snäppet svagare motor och heter säkert nått annat då) den har funkat utan problem i snart trettio år(L)

  • jimboz 24 februari 2010

    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=338009

  • micron 6 mars 2010

    Jag har en assistent och är faktiskt inte alls nöjd

    Jag tycker inte den knådar bra, och vat inte hur lång tid det tar för med den få en deg som klarar ett gluten test, helt hopplöst....

    Letar faktiskt just nu ny maskin. Är det ngn som provar bosch mum6 ? eller annan maskin där krokarna kommer underifrån? får ni bra spänst i degen?

  • Arkenstone 6 mars 2010

    Skrivet av micron den 6 mar 2010

    Jag har en assistent och är faktiskt inte alls nöjd


    Vilken? För den vill man ju inte köpa.

    Och kan inte ni som har assistenter ni är nöjda med skriva vilken modell det är? Om det är en modell som fortfarande går att få tag i vill säga.

  • Arkenstone 6 mars 2010

    OBH Nordica Supreme.. är verkligen hur snygg som helst.

    Ni som har en sån: Jag har hört de som anser att bunken är för liten, men räcker den för mig som väldigt sällan bakar på mer än en halvliter degvätska?

  • MonaErika 7 mars 2010

    Skrivet av micron den 6 mar 2010

    Jag har en assistent och är faktiskt inte alls nöjd

    Jag tycker inte den knådar bra, och vat inte hur lång tid det tar för med den få en deg som klarar ett gluten test, helt hopplöst....

    Letar faktiskt just nu ny maskin. Är det ngn som provar bosch mum6 ? eller annan maskin där krokarna kommer underifrån? får ni bra spänst i degen?

  • MonaErika 7 mars 2010

    Skrivet av micron den 6 mar 2010

    Jag har en assistent och är faktiskt inte alls nöjd

    Jag tycker inte den knådar bra, och vat inte hur lång tid det tar för med den få en deg som klarar ett gluten test, helt hopplöst....

    Letar faktiskt just nu ny maskin. Är det ngn som provar bosch mum6 ? eller annan maskin där krokarna kommer underifrån? får ni bra spänst i degen?


    Jag har en sådan och har haft den i ca 15 år. Den knådar jättebra, men det enda som har krånglat för mig att den ibland läcker där degkrokarna sitter fast. Jag har bytt packningar och så, men trots detta vill det ibland läcka ner degvätska. Det är ju klart att den börjar ju bli gammal nu så delarna är väl ganska slitna

    Mona

  • mattant41 7 mars 2010

    Har också en Bosch fast en universal sen snart 20 år tillbaka och precis som för MonaErika vill det ibland läcka ut lite degvätska där degkrokarna sitter fast men jag har ändå alltid varit nöjd med den och med alla tillbehör, Kraftfull maskin som klarar degar upp till 1½ liter även om man inte kan jäsa degen så mycket i degbunken då.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.