Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Återvinning, loppis, auktioner - vad hittar du i sommar?

 • The_mama97mia 21 juni 2011

  Hej!
  Nu är det sommar och gårdsauktioner och loppisar dyker upp lite varstans.

  Jag tycker det är jätteroligt att gå på loppis och tänkte att vi kunde tipsa varann lite om vad som brukar gå att fynda där?
  Vad letar du efter och vad har du fyndat?

  Senast köpte jag en beg kaffebryggare till stugan för 30 kr, den fungerar jättebra!

  Fina pocketböcker till läsning i hängmattan, 3:- st...

  Jag vill liksom slå ett slag för beg. försäljning, finns mkt pengar och miljö-vinster med detta!

 • safir74 21 juni 2011

  Jag var på loppis senast den 2 juni och där hittade jag en STOR kastrull för endast 100 kr. Toppen att göra pepparrotskött i bl a. Älskar loppisar och hittar ibland lite smått och gott. Ja just..min käre mor samlar på kossor så hittade en jättesöt porslinsko för en billig peng :). Den ska hon få i födelsedagspresent senare i höst.

 • The_mama97mia 21 juni 2011

  hihi, och jag samlar lite på troll, hittade ett litet glastroll sist, ska stå i stugan som vi döpt till Nya Trollebo...

 • lena4 22 juni 2011

  Kan rekommendera bakluckeloppis i Norrskedika, som ligger mellan Östhammar och Öregrund, om ni har vägarna förbi en lördag i sommar. Det är stort. Och mycket att fynda.
  Alltid kul me loppisar.

 • svengelsk 22 juni 2011

  Tittar ofta in i charity shops skärp och bälten, böcker och tekannor hör till det vi köper. Hittade faktiskt en svensk julgransfot för ett tag sedan, vår hade en spricka i överkanten.

 • DoctorWho 22 juni 2011

  Tyska vaser av en fabrik (vill inte skriva vilken pga att det finns ganska många samlare inom det området). De brukar vara billiga från 3-4 kr upp till 3-500 kr ( golvvaser, 40 cm höga) beroende på storlek, mönster, glasyr och hur mycket säljaren är insatt i tyska vaser.
  Jag brukar också köpa faktaböcker om allt möjligt de kostar 2-150 kr, favvisen är en om kinas terrakottaarmé 5 kr på en idrottsförenings loppis. Nu börjar jag ha ett litet bibliotek av den sortens böcker, precis som jag brukade drömma om att ha när jag var liten men böckerna var för dyra för mig att köpa då.
  Har vid flera tillfällen kommit över helt nya porslinssaker, troligen ouppskattade presenter, så nu håller jag ständigt ögonen öppna efter det.

 • miabok 24 juni 2011

  Hade länge velat ha emaljerade gjutjärnsgrytor. Nu har jag köpt en liten ca. 1 liter och en på 2 liter. De är från Kockums resp. Husqvarna. Tillsammans 200 kr.

 • The_mama97mia 24 juni 2011

  kul att höra att andra också letar efter grejer så...
  jag söker nu mest efter en del tillskott till stugan, behöver en del vardagliga saker somvispskålar, salladsskålar, uppläggningsfat m.m.
  Längtar efter nästa loppis!

 • Daydreams2010 25 juni 2011

  Jag är ofta inne och fyndar på loppisar. Och då det gäller husgeråd och dylikt har jag sparat stora summor, när jag funnit det jag behövt, bl.a. på Röda Korset och Erikshjälpen.

 • boz1965 25 juni 2011

  Skrivet av mama97mia den 21 jun 2011

  hihi, och jag samlar lite på troll, hittade ett litet glastroll sist, ska stå i stugan som vi döpt till Nya Trollebo...


  Inga trädgårdstomtar väl? *ryyyyser av obehag* {beat-up}

 • The_mama97mia 25 juni 2011

  *moahaha* jag har en trollgumma som är typ 50 cmhög som står på en stubbe i trädgården!

 • gollen 25 juni 2011

  Älskar loppisar. Blir mest att jag köper husgeråd eller roliga prylar. Sist köpte jag en gammal sängvärmare i koppar och mässing för 25:-. Jag fick hålla hårt i den i butiken för det var fler som ville ha den.{laugh}

 • amoz 25 juni 2011

  Vi har en superbra förmedlingscentral där man kan göra riktiga fynd ibland. Brukar gå dit med någon eller några veckors mellanrum, och ibland blir det fina kap.
  Det är allt mellan husgeråd, malmljusstakar och böcker.

 • The_mama97mia 25 juni 2011

  amoz - det är kanske motsv vårt Återvinningen...
  De hade inte så mkt möbler dock , när jag var där senast o letade efter avlastningsbord till mitt utekök

  Men massor av glas o porslin

  man glömmer ibland - det var därför jag ville starta tråden - att begagnat är lika bra som nytt, beror lite på användningsområde etc...

 • Tesslatess 26 juni 2011

  Jag letar efter bra att ha prylar, mina senaste två riktiga kap var en oanvänd lergryta med lock i orginalförpackning och ett set med rivare och skivare till matberedare, mina hade gått sönder, och dom begagnade passade faktist =) och så stod dom i en praktis hårdplastbox, så man kan inte skrära sej om man inte tar av locket från lådan, så nu kan man lugnt rota runt i skåpet.

 • The_mama97mia 4 juli 2011

  I lördags blev det ett loppis-varv i Hallsberg.
  Fyndade en massa grejer! Tänk så mkt porslin o glas som man kan köpa för ingenting nästan. Jag hittade söta assietter för 1:-/st, med guldkant, perfekt till sommarfika i stugan.

  Men kläder och skor tycker jag är lite svårt att sätta/bedöma priser på. Hittade vinterjacka och thermobrallor till min son, jättefina o jättebilligt.

  På fredag ska vi själva ställa oss på bakluckeloppis i Svennevad!
  Bara priset är tillräckligt lågt så kan man nog sälja en del...

 • DoctorWho 4 juli 2011

  Mitt senaste köp tyckte jag var ett riktigt kap trots priset 150 kr, var en bok om brukssamhället jag bor i. Den var från 1954 då bruket (som tillverkar jordbruksmaskiner) fyllde 300 år. Industrihistoria är alltid kul. Speciellt när man kan ta en promenad och titta på alla byggnader mm som inte bara är bevarade, de använts fortfarande. Dock inte den vattendrivna hammarsmedjan, den tillhör numera hembygdsföreningen.
  En annan sak som jag jämt letar efter är böcker skrivna/utgivna av hembyggdsföreningar eller liknande. Oftast har någon pratat och frågat de äldre om hur livet var förr i hembygden. I en bok berättades det om ett husförhör där drängen svarade fel två gånger på raken. När prosten frågade varför sa drängen att han var mormon. Prosten svarade; -Om han är mormon, blir han ju snart kalkon... avbröt meningen och fortsatte irriterat med husförhöret. Det är just den sortens berättelser som tyvärr försvinner om ingen skriver ner dem. Betalade 70 kr för den boken, billigt!

 • gollen 5 juli 2011

  Ibland får jag konstiga tankar när jag handlar på loppis.
  Tänk om jag får med mej någon ohyra hem, t ex vägglöss och andra små söta saker.
  Detta hindrar mej inte från att handla ändå.
  För några dagar sen köpte jag en sängvärmare i koppar som ser ut att vara till en nyfödds säng.:s:)

 • lena4 5 juli 2011

  Jag ska leta efter en stor marmormortel i sommar. Som jag ska ha till att mortla alla kryddor som jag torkar. Gick en på auktion för några år sen och ångrar att jag inte va med på den.

 • The_mama97mia 5 juli 2011

  Ni som själva stått o sålt på loppis - vad har ni för tips?
  Jag har förstått att det är smart att ha ett bord med - om man som jag tänker åka på bakluckeloppis. Och en stol att sitta på själv.
  Och påsar till ev kunder...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.