Ikea's korv är absolut godast, även korvkiosken vid Mariaplan (göteborg) är suverän.
Okänd14 mars 2012
Skrivet av martina63 den 14 mar 2012
Har ni varit i Stockholm eller planerar att åka dit...hett korv tips:
Gunters Korvar på Karlbergsvägen, lite off side, men helt klart värt en omväg! Super goda korvar, serverade i baguettbröd med ovanliga tillbehör.
Hittade hans hemsida tom: http://hem.passagen.se/laibach/korv/
{eat}
Günters vid Karlbergsvägen är numera världsberömt för sina korvar, kokta, stekta eller grillade i ett stort sortiment av olika sorters korvar. Kiosken är ju omskriven i Leif GW Perssons roman, "Den döende detektiven".
Själv kommer jag med vemod ihåg de två grillkiosker som fanns i Stockholm på 50- o. 60-talet. En vid Berzeeli park, invid Norrmalmstorg, och den andra vid Liljewalchs på Djurgården. I dessa grillades, eller korrektare halstrades, Thüringer Bratwurst över öppen eld gjord på tallkottar. Starkt välsmakande, smala kryddiga korvar i bröd, tillsatser som senap o.dyl. behövdes inte.
Ikea's korv är absolut godast, även korvkiosken vid Mariaplan (göteborg) är suverän.
Har ni varit i Stockholm eller planerar att åka dit...hett korv tips:
Gunters Korvar på Karlbergsvägen, lite off side, men helt klart värt en omväg! Super goda korvar, serverade i baguettbröd med ovanliga tillbehör.
Hittade hans hemsida tom: http://hem.passagen.se/laibach/korv/
{eat}
Günters vid Karlbergsvägen är numera världsberömt för sina korvar, kokta, stekta eller grillade i ett stort sortiment av olika sorters korvar. Kiosken är ju omskriven i Leif GW Perssons roman, "Den döende detektiven".
Själv kommer jag med vemod ihåg de två grillkiosker som fanns i Stockholm på 50- o. 60-talet. En vid Berzeeli park, invid Norrmalmstorg, och den andra vid Liljewalchs på Djurgården. I dessa grillades, eller korrektare halstrades, Thüringer Bratwurst över öppen eld gjord på tallkottar. Starkt välsmakande, smala kryddiga korvar i bröd, tillsatser som senap o.dyl. behövdes inte.
>:D
Den bästa portingen får man av Mats på Sydhamnsgatan i Helsingborg
Solnakorv hos Korv-Ingvar när jag var tonåring.
{drool} Jag tycker att Erikssons i Nossebro gör det godaste varmkorven, den heter Kioskenkorva och är helt underbar med Nisses senap på.{drool}
Bullens korv är bäst. Kokt med bröd och jonnys senap, bostongurka och räksallad...:p mycket mastigt och gott.
Bullens korv bäst? Har du kollat innehållet? 33 % kött! Vad korven innehåller i övrigt vill du inte veta! Men läs på burken!
Korv som innehåller mindre än 60 % kött borde, enl. min mening, inte få kallas korv.
Smaken som baken! Jag måste erkänna att jag inte har koll på innehållet i nån korv.
"Smaken som baken!" Men det behöver ju inte innebära att man måste äta vad skit som helst!
NKs i Stockholm är jättegod
Den som en gång har smakat en äkta lundaknake går aldrig tillbaka till vanlig varmkorv. {eat}