gott till grillat är det med fetaoströra!
Allra helst om man grillar grönsaker, kyckling eller dyl..
1 förp fetaost (150-200 g)
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
ev en skvätt citronsaft
Mosa osten med gaffel och blanda väl med fraichen
pressa ner vitlök, krydda och blanda väl!
MosterNettan15 augusti 2010
Medan man grillar till huvudrätten brukar jag rosta skivor av baguette/pain riche på grillen, ca 2-3 cm tjocka. Det är jättegott att doppa i aioli medan man väntar på resten av maten.
Det som blir kvar av aiolin kan serveras till huvudrätten.
Jag brukar också göra en västerbottencreme, riven västerbottensost blandas med majonnäs och creme fraiche och krydda med salt o svartpeppar. Det kan man också doppa brödet i.
så brukar vi grilla bananer som är inlindade i bacon och kryddade med curru. jag är inget fan av den kryddan men det är supergott! tackar för en massa tips och önskar alla en fortsatt god grillsäsong(L)
gott till grillat är det med fetaoströra!
Allra helst om man grillar grönsaker, kyckling eller dyl..
1 förp fetaost (150-200 g)
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
ev en skvätt citronsaft
Mosa osten med gaffel och blanda väl med fraichen
pressa ner vitlök, krydda och blanda väl!
Medan man grillar till huvudrätten brukar jag rosta skivor av baguette/pain riche på grillen, ca 2-3 cm tjocka. Det är jättegott att doppa i aioli medan man väntar på resten av maten.
Det som blir kvar av aiolin kan serveras till huvudrätten.
Jag brukar också göra en västerbottencreme, riven västerbottensost blandas med majonnäs och creme fraiche och krydda med salt o svartpeppar. Det kan man också doppa brödet i.
lite tips från mig
Pico de Gallo
Piri pirisalsa
Gubbens bönsalsa
så brukar vi grilla bananer som är inlindade i bacon och kryddade med curru. jag är inget fan av den kryddan men det är supergott! tackar för en massa tips och önskar alla en fortsatt god grillsäsong(L)
Inför dagens grillning tipsas om detta
Bakade tomater i olivsås
Här kommer tips på en klassiker och en självklar sås till grillat: Libanesisk vitlökskräm. Så god så man (jag) äter den med sked :)
http://irakiskmat.se/gott-till-grillat-akta-libanesisk-vitlokskram/