Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat 2010 - favorit i repris?

  • The_mama97mia 26 mars 2010

    Hello grill lovers,
    idag väckte jag webern efter en lååååååååååång vinterdvala.
    Tänkte att vi ska ha en tråd som vi brukar, har haft grillsäsongen 2008, 2009 etc...

    Min premiär begicks idag. Jag brände ur grillen ordentligt först, sen la jag på potatis i folie (bakar alltid pot på det viset) sen paprika som jag drog av det sotade skalet på o sen bara delade o hade olja o salt på - såå gott. Sist gick lite fläskfilé (bbq marinerat) och några chorizo (skårade) på det heta gallret. På med locket o vänta lite.

    PÅ det hela en ganska lyckad premiär.

    Vad har du grillat? Vad SKA du grilla?

  • ramona78 26 mars 2010

    Vi inledde vår grillsäsong förra lördagen med att grilla hel grisfilé. Och gott ar det. Härligt att stå ute på terassen i solen och grilla med snö runt omkring (H)
    Det blir nog snart att ställa sig på terassen igen!

  • FruAst 26 mars 2010

    Jag väntar ....
    Här blir det inte grillpremiär förrens det går att sitta ute. Det är ju inte så skönt att sitta ute, det är det inte när det regnar och är +1 ute.

  • maxxess 26 mars 2010

    +14 i luften, helt disigt och snudd på vindstilla (extremt ovanligt i min hemstad)

    Mycket skönt väder även utan sol och min temp.känsliga Weber Q100 fick grilla 1 kg ryggbiff och lite marinerad svamp i två omgångar. (marinerat i undertryck 24h, blev sanslöst mört)

    Våren är här för säkert!!!!
    "grillat ÄR godare"

  • The_mama97mia 27 mars 2010

    Skrivet av maxxess den 26 mar 2010

    +14 i luften, helt disigt och snudd på vindstilla (extremt ovanligt i min hemstad)

    Mycket skönt väder även utan sol och min temp.känsliga Weber Q100 fick grilla 1 kg ryggbiff och lite marinerad svamp i två omgångar. (marinerat i undertryck 24h, blev sanslöst mört)

    Våren är här för säkert!!!!
    "grillat ÄR godare"


    Marinerat i undertryck??? NU måste du berätta mera!

  • Gnurf 27 mars 2010

    Grillpremiär för 2 veckor sedan, blev marinerad fläskfilé i all enkelhet emedans snöflingorna föll i all stillsamhet...{snowman}

  • Gnurf 27 mars 2010

    Blir grillat till middag ikväll...ska skiva upp 1,3kg karré nu strax å slänga ihop någon marinad till det....

  • sikaal 28 mars 2010

    Idag är det grillpremiär här! ;) Ingen sol, men rätt så "varmt". {silly}
    Det blir fläskkarréskivor och majskolvar. (Y)

  • The_mama97mia 28 mars 2010

    oh så gott, hur gör du får att grilla majskolvar på bästa sätt???

  • Gnurf 28 mars 2010

    sikaal brukar svara för mig så nu svarar jag för henne >:D

    Jag smälter smör och blandar med salt, peppar, lite chilisås, lite soja. Sedan penslar jag Majskolvarna regelbundet emedans de gosar sig på grillgallret. En slags kontinuerlig glazeing helt enkelt. Ja så gör iaf jag...{eat}

  • sikaal 28 mars 2010

    Tack för det Gnurf, jag ska göra på ditt sätt denna gången.
    Annars brukar jag bara ha lite olja på, det duger det med.

  • Gnurf 28 mars 2010

    Bra sikaal. Är du snäll och tar mitt nästa svar i någon diskussionstråd ifall du märker att jag inte är på hugget!?? Härligt med lite samarbete...över generationsgränserna...>:D

  • The_mama97mia 28 mars 2010

    när jag grillar färsk majs kör jag med blasten på ett tag. Annars penslar jag nog lite som ni också. Nu dröjer det väl tills vi får färsk majs.

  • Gnurf 28 mars 2010

    Stora Majsfält där i Finspång? >:D

    *If you build it he will come*

  • The_mama97mia 28 mars 2010

    haha ja det finns en odling utanför Norrköping...
    Jag älskar grillad majs.

  • Bumbis 28 mars 2010

    Det där med blasten på har jag oxå provat. Då hinner majsen mjukna lite innan den tar färg, jättebra.

  • sikaal 28 mars 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010

    Bra sikaal. Är du snäll och tar mitt nästa svar i någon diskussionstråd ifall du märker att jag inte är på hugget!?? Härligt med lite samarbete...över generationsgränserna...>:D


    Det gör jag "gärna" om du lovar att inte rynka på ögonbrynen (>:D) utan ler vackert! :D

  • sikaal 28 mars 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010


    Jag smälter smör och blandar med salt, peppar, lite chilisås, lite soja. Sedan penslar jag Majskolvarna regelbundet emedans de gosar sig på grillgallret. En slags kontinuerlig glazeing helt enkelt. Ja så gör iaf jag...{eat}


    Det var jättegott, jag kallar den Grurfen's glaze! {highfive}

  • boz1965 28 mars 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010

    ...*If you build it he will come*


    Ett Bundy-fan här? Trodde att Bundys var allergiska mot matlagning och annat hushållsarbete. :DD

  • Gnurf 28 mars 2010

    Åh tack!! Ditt lilla charmtroll...vore jag bara 20 år äldre så skulle jag slå till direkt...>:D

    Skrivet av sikaal den 28 mar 2010

    Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010


    Jag smälter smör och blandar med salt, peppar, lite chilisås, lite soja. Sedan penslar jag Majskolvarna regelbundet emedans de gosar sig på grillgallret. En slags kontinuerlig glazeing helt enkelt. Ja så gör iaf jag...{eat}


    Det var jättegott, jag kallar den Grurfen's glaze! {highfive}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.