Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?
Josses16 januari 2011
Skrivet av littlejohn den 16 jan 2011
Har rätt mycket köttfärs och grytbitar i frysen,så det finns att göra. Problemet är bara att jag tappat styrfarten, är matless just nu. {dont-know}
Samma här{weep}:D
Josses16 januari 2011
Har en massa bär i frysen, skulle behöva koka mer saft, de 10 l som jag kokade i höstas är snart slut{weep} men när det blir är skrivet i stjärnorna...;)
Får hem min nya spis imorgon eftermiddag så det blir till att städa i "spishålet" när nu den gamla äntligen blir framdragen.
Josses16 januari 2011
Finns som sagt en hel del kött och köttfärs i frysen som jag skulle behöva göra något av, det är ju så skönt att ha lite färdigt och bara ta fram när det är ont om tid på kvällarna efter jobbet(Y)
sikaal19 januari 2011
Skall prova göra något med Quorn, hoppas att det blir idag!
chrisq19 januari 2011
(Y)ska koka bruna bönor på söndag till måndags middag med stekt fläsk
lena424 januari 2011
Köpt på mig för mycket med apelsiner så igår kokade jag apelsinmarmelad.
Och så gjorde jag Rödlöksmarmelad. Gott.
lena424 januari 2011
Kokning av saft.
2 l svarta vinbär, 4 l röda vinbär och 2 l rabarber.
Blir kanonbra.
safir7424 januari 2011
Skrivet av lena4 den 24 jan 2011
Kokning av saft.
2 l svarta vinbär, 4 l röda vinbär och 2 l rabarber.
Blir kanonbra.
Åh jag ska också koka saft snart. Jag har 3,5 liter röda vinbär i frysen sen i somras. Det blir första gången som jag kokar saft \o.
har du en massa vinbär i frysen måste du bara testa denna himmelskt goda paj!
Bumbis24 januari 2011
Till på lördag ska jag göra "pastasallad i krämig sås" till 50 pers. Svårt att veta hur mycket man ska göra men jubilaren som jag hjälper vill att jag gör till 100 så att det inte tar slut. Får väl se efterhand hur mycket det blir. Hoppas att det inte blir allför kallt så att jag kan förvara den i uterummet när den är färdig.
Josses25 januari 2011
Hade tänkt baka semlor idag men hade ingen kesella hemma och inget batteri i bilen så jag tar mig inte till någon affär idag så det får bli någon annan dag i veckan. Semlor med kesella
Saftkokningen sitter också på en gren i hjärnan och väntar:D
Cilla71a25 januari 2011
På torsdag så ska jag laga pasta med rökt lax & spenat, det blir nog en äpplepaj till helgen. Har oxå en massa bär i frysen, kanske man skulle göra lite saft? Fast vi dricker väldigt lite saft i vår familj så det blir nog hallon & blåbärspaj eller kanske blåbärsmuffins, fast vi äter ju inte kakor & paj heller haha. Hittade 5 liter fläderblomssaft i frysen som jag gjorde i somras, läskande & gott :)
The_mama97mia25 januari 2011
Har fortfarande inte gjort ngn palt.
Nu är jag tämligen sugen på raggmunk, så det kanske hinner före i planeringen.
DoctorWho25 januari 2011
Försvarets ärtsoppa
Jag ska laga detta som överraskning till min brorson, han älskar ärtsoppa!
sva25 januari 2011
Har gjort grönsakssoppa tills på torsdag. Det är värmande gott nu när det
snöar och blåser ute.
sikaal26 januari 2011
Jag går och tittar på receptet men har inte kommit mig för, snart måste det ske! :D
Har ett paket nötfärs i kylen som jag måste ta vara på...färs, ägg, fetaost, goda kryddor... blir nog till å steka några goda järpar eller liknande... :DD
& till det blir det min nya favorit; blomkålsmos!
The_mama97mia3 februari 2011
*puffar*
och har angenäma bekymmer.
Jag har två små hjortsadelbitar i frysen. Hur sjutton gör man med så små bitar. Detta var hjortkalvar så klart att det blev mindre styckningsdetaljer. Jag tycker att det kan vara lite problematiskt att laga helt kött, med eller utan ben, som är mindre än 1 kg i storlek.
Några tips?
ky63 februari 2011
Imorgon ska jag fixa en pastasallad + sås så vi har något att mumsa på i helgen:p
DoctorWho11 februari 2011
Ska tömma frysen, så det bli troligen ganska många fiskrätter. Har sex paket alaska pollock i portionsbitar. Har hittat flera recept här på MK som jag ska prova. Det finns också strömming, (mamma och pappa har fiskat den) så det kanske blir kräftströmming också. Har även hittat purjolök som jag skivat och fryst in när den var billig. Potatisgratäng med purjolök är alltid gott. Rabarber- eller krusbärskompott till frukostgröten av förra årets skörd. MUMS!!! Två grillade kotletter från den sista grillningen plus potatisgratäng blir en perfekt middag.
Har rätt mycket köttfärs och grytbitar i frysen,så det finns att göra. Problemet är bara att jag tappat styrfarten, är matless just nu. {dont-know}
Har en massa bär i frysen, skulle behöva koka mer saft, de 10 l som jag kokade i höstas är snart slut{weep} men när det blir är skrivet i stjärnorna...;)
Får hem min nya spis imorgon eftermiddag så det blir till att städa i "spishålet" när nu den gamla äntligen blir framdragen.
Finns som sagt en hel del kött och köttfärs i frysen som jag skulle behöva göra något av, det är ju så skönt att ha lite färdigt och bara ta fram när det är ont om tid på kvällarna efter jobbet(Y)
Skall prova göra något med Quorn, hoppas att det blir idag!
(Y)ska koka bruna bönor på söndag till måndags middag med stekt fläsk
Köpt på mig för mycket med apelsiner så igår kokade jag apelsinmarmelad.
Och så gjorde jag Rödlöksmarmelad. Gott.
Kokning av saft.
2 l svarta vinbär, 4 l röda vinbär och 2 l rabarber.
Blir kanonbra.
Kokning av saft.
2 l svarta vinbär, 4 l röda vinbär och 2 l rabarber.
Blir kanonbra.
Åh jag ska också koka saft snart. Jag har 3,5 liter röda vinbär i frysen sen i somras. Det blir första gången som jag kokar saft \o.
Barbros Vinbärspaj
har du en massa vinbär i frysen måste du bara testa denna himmelskt goda paj!
Till på lördag ska jag göra "pastasallad i krämig sås" till 50 pers. Svårt att veta hur mycket man ska göra men jubilaren som jag hjälper vill att jag gör till 100 så att det inte tar slut. Får väl se efterhand hur mycket det blir. Hoppas att det inte blir allför kallt så att jag kan förvara den i uterummet när den är färdig.
Hade tänkt baka semlor idag men hade ingen kesella hemma och inget batteri i bilen så jag tar mig inte till någon affär idag så det får bli någon annan dag i veckan.
Semlor med kesella
Saftkokningen sitter också på en gren i hjärnan och väntar:D
På torsdag så ska jag laga pasta med rökt lax & spenat, det blir nog en äpplepaj till helgen. Har oxå en massa bär i frysen, kanske man skulle göra lite saft? Fast vi dricker väldigt lite saft i vår familj så det blir nog hallon & blåbärspaj eller kanske blåbärsmuffins, fast vi äter ju inte kakor & paj heller haha. Hittade 5 liter fläderblomssaft i frysen som jag gjorde i somras, läskande & gott :)
Har fortfarande inte gjort ngn palt.
Nu är jag tämligen sugen på raggmunk, så det kanske hinner före i planeringen.
Försvarets ärtsoppa
Jag ska laga detta som överraskning till min brorson, han älskar ärtsoppa!
Har gjort grönsakssoppa tills på torsdag. Det är värmande gott nu när det
snöar och blåser ute.
Jag går och tittar på receptet men har inte kommit mig för, snart måste det ske! :D
Pebernødder
Har ett paket nötfärs i kylen som jag måste ta vara på...färs, ägg, fetaost, goda kryddor... blir nog till å steka några goda järpar eller liknande... :DD
& till det blir det min nya favorit; blomkålsmos!
*puffar*
och har angenäma bekymmer.
Jag har två små hjortsadelbitar i frysen. Hur sjutton gör man med så små bitar. Detta var hjortkalvar så klart att det blev mindre styckningsdetaljer. Jag tycker att det kan vara lite problematiskt att laga helt kött, med eller utan ben, som är mindre än 1 kg i storlek.
Några tips?
Imorgon ska jag fixa en pastasallad + sås så vi har något att mumsa på i helgen:p
Ska tömma frysen, så det bli troligen ganska många fiskrätter. Har sex paket alaska pollock i portionsbitar. Har hittat flera recept här på MK som jag ska prova. Det finns också strömming, (mamma och pappa har fiskat den) så det kanske blir kräftströmming också. Har även hittat purjolök som jag skivat och fryst in när den var billig. Potatisgratäng med purjolök är alltid gott. Rabarber- eller krusbärskompott till frukostgröten av förra årets skörd. MUMS!!! Två grillade kotletter från den sista grillningen plus potatisgratäng blir en perfekt middag.