Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?
MatAnders8 januari 2011
Här ska snart göras knaprig thai kyckling som ligger i marinad o sen ska den ner i woken med massa olja, gott o knapra på till fotollen i dag :)
The_mama97mia8 januari 2011
Hmmmm... projekt o projekt men har tagit upp en hel kyckling ur frysen, samt ett pkt nötfärs och en fläskfilé. Jag behöver ju inte laga allt samtidigt... men...
The_mama97mia10 januari 2011
Puffar igen.
Groddningen är igång här - rekommenderas! Det bara spritter av E-vitamin i munnen!
Vilken dag som helst - i helgen, ska jag koka pitepalt.
Och som vanligt på helgen blir det ngt bak.
En annan ambition är att fylla frysen med panpizzabitar eller pizzabullar till mellanmål åt barnen, nu börjar ju skolan här igen imorgon o det är bra att ha saker på lut.
Marre7312 januari 2011
vte aldrig från dag till dag vad jag ska laga till, jag tar upp ngt ur frysen o tittar vad som finns i kyl o skafferi sedan år det fritt spelrum,blir det gott tar jag en bild o lägger ut det här på MK(Y)
frokenviol13 januari 2011
Tänkte försöka mig på att baka lite så snart det blir läge. Macroner och surdegsbröd ska de bli tänkte jag.
Marre7313 januari 2011
Ska göra ngn slags bullar idag,kanel eller vanilj eller fyllda vaniljbullar. Har inte bestämt mig för vad än,får väl göra en dubbelsats o blanda lite(Y)
Matannica13 januari 2011
Skrivet av boz1965 den 17 jan 2010
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
Matannica13 januari 2011
Inte så bra på detta märkte jag.. Ang kryddburkar, rensar bland dom när vi flyttar (har blivit med ungefär 5 års mellanrum) ÄNDÅ hittade jag vid sista flytten en oöppnad kanelburk inköp -93... hur lyckas man med det???
Matannica13 januari 2011
och förresten ska jag katalogisera mina handskrivna recept lappar.... vilken dag som helst, imorgon blir det nog...
Cassiopeya13 januari 2011
Skrivet av Matannica den 13 jan 2011
och förresten ska jag katalogisera mina handskrivna recept lappar.... vilken dag som helst, imorgon blir det nog...
(Y)
Amika13 januari 2011
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
The_mama97mia13 januari 2011
Skrivet av Amika den 13 jan 2011
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
WOW vad kul! Hoppas du delar med dig lite av dina tankar och alster!
Jag har ett projekt som jag bävar inför, behöver storstäda kylen...
Cassiopeya13 januari 2011
Skrivet av mama97mia den 13 jan 2011
Skrivet av Amika den 13 jan 2011
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
WOW vad kul! Hoppas du delar med dig lite av dina tankar och alster!
Jag har ett projekt som jag bävar inför, behöver storstäda kylen...
Här ekar kylen snart tom, förutom på sylthyllan, så nu är det läge att skura ur igen ;)
Cilla71a14 januari 2011
När jag har keso över så bakar jag frukostbullar, ett recept från VV. Gjorde himla smarriga lammfärsbiffar med keso häromdagen, de blev väldigt saftiga, har provat keso i köttfärssås & potatisgratäng & det blev oxå väldigt gott.
I helgen står det på menyn, kyckling i currysås & lammfrikassé. Ska även baka en banakaka & en äpplesockerkaka.
safir7414 januari 2011
Porterstek ska jag göra i morgon i lergryta tänkte jag. Har idag lagt köttet i "marinaden". Dvs sojan, portern, svartvinbärssaften etc. Spännande expriment.
Hoppas att den blir god. Det är första gången som jag gör en porterstek. Om det blir bra? Det kan jag tala om i morgon :o)
The_mama97mia14 januari 2011
snart helg = mini-projektdags. Jag har massa ost hemma, kan bli ett pizzabak, båda att äta o stoppa i frysen.
Sonen vill ha rabarberpaj, så det kan det nog bli också.
Annars har jag inget tvådagars- den här helgen om jag inte tar fram o väcker surdegen. Vi får se.
littlejohn16 januari 2011
Har rätt mycket köttfärs och grytbitar i frysen,så det finns att göra. Problemet är bara att jag tappat styrfarten, är matless just nu. {dont-know}
Helvina16 januari 2011
Keso + äpple (söt variant helst) och kanel - en perfekt kombination!
Blir nästan lite efterrätt över det, trots att det är nyttigt, sånt gillas. ;)
Jag brukar blanda i hop det här och ta som lunch ibland, mättande och bra.
Tärna äpplet i lagom bitar, blanda med ca en dl keso eller hur mycket som nu känns bra. Ös över kanel, spara inte på "krutet".
chrisq16 januari 2011
(Y)får en hel del fisk imorgon bla. ål ska göra ålasoppa o inkokt ål i gele
Cassiopeya16 januari 2011
Skrivet av chrisn den 16 jan 2011
(Y)får en hel del fisk imorgon bla. ål ska göra ålasoppa o inkokt ål i gele
Det låter spännande!
Mitt projekt är inte riktigt lika kul, städa bakom spis, kyl och frys {eyeroll}
Här ska snart göras knaprig thai kyckling som ligger i marinad o sen ska den ner i woken med massa olja, gott o knapra på till fotollen i dag :)
Hmmmm... projekt o projekt men har tagit upp en hel kyckling ur frysen, samt ett pkt nötfärs och en fläskfilé. Jag behöver ju inte laga allt samtidigt... men...
Puffar igen.
Groddningen är igång här - rekommenderas! Det bara spritter av E-vitamin i munnen!
Vilken dag som helst - i helgen, ska jag koka pitepalt.
Och som vanligt på helgen blir det ngt bak.
En annan ambition är att fylla frysen med panpizzabitar eller pizzabullar till mellanmål åt barnen, nu börjar ju skolan här igen imorgon o det är bra att ha saker på lut.
vte aldrig från dag till dag vad jag ska laga till, jag tar upp ngt ur frysen o tittar vad som finns i kyl o skafferi sedan år det fritt spelrum,blir det gott tar jag en bild o lägger ut det här på MK(Y)
Tänkte försöka mig på att baka lite så snart det blir läge. Macroner och surdegsbröd ska de bli tänkte jag.
Ska göra ngn slags bullar idag,kanel eller vanilj eller fyllda vaniljbullar. Har inte bestämt mig för vad än,får väl göra en dubbelsats o blanda lite(Y)
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
Inte så bra på detta märkte jag.. Ang kryddburkar, rensar bland dom när vi flyttar (har blivit med ungefär 5 års mellanrum) ÄNDÅ hittade jag vid sista flytten en oöppnad kanelburk inköp -93... hur lyckas man med det???
och förresten ska jag katalogisera mina handskrivna recept lappar.... vilken dag som helst, imorgon blir det nog...
och förresten ska jag katalogisera mina handskrivna recept lappar.... vilken dag som helst, imorgon blir det nog...
(Y)
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
WOW vad kul! Hoppas du delar med dig lite av dina tankar och alster!
Jag har ett projekt som jag bävar inför, behöver storstäda kylen...
Jag ska agera catering till min kompis bröllop. Det ska bli mitt nästa projekt i köket. :)
WOW vad kul! Hoppas du delar med dig lite av dina tankar och alster!
Jag har ett projekt som jag bävar inför, behöver storstäda kylen...
Här ekar kylen snart tom, förutom på sylthyllan, så nu är det läge att skura ur igen ;)
När jag har keso över så bakar jag frukostbullar, ett recept från VV. Gjorde himla smarriga lammfärsbiffar med keso häromdagen, de blev väldigt saftiga, har provat keso i köttfärssås & potatisgratäng & det blev oxå väldigt gott.
I helgen står det på menyn, kyckling i currysås & lammfrikassé. Ska även baka en banakaka & en äpplesockerkaka.
Porterstek ska jag göra i morgon i lergryta tänkte jag. Har idag lagt köttet i "marinaden". Dvs sojan, portern, svartvinbärssaften etc. Spännande expriment.
Hoppas att den blir god. Det är första gången som jag gör en porterstek. Om det blir bra? Det kan jag tala om i morgon :o)
snart helg = mini-projektdags. Jag har massa ost hemma, kan bli ett pizzabak, båda att äta o stoppa i frysen.
Sonen vill ha rabarberpaj, så det kan det nog bli också.
Annars har jag inget tvådagars- den här helgen om jag inte tar fram o väcker surdegen. Vi får se.
Har rätt mycket köttfärs och grytbitar i frysen,så det finns att göra. Problemet är bara att jag tappat styrfarten, är matless just nu. {dont-know}
Keso + äpple (söt variant helst) och kanel - en perfekt kombination!
Blir nästan lite efterrätt över det, trots att det är nyttigt, sånt gillas. ;)
Jag brukar blanda i hop det här och ta som lunch ibland, mättande och bra.
Tärna äpplet i lagom bitar, blanda med ca en dl keso eller hur mycket som nu känns bra. Ös över kanel, spara inte på "krutet".
(Y)får en hel del fisk imorgon bla. ål ska göra ålasoppa o inkokt ål i gele
(Y)får en hel del fisk imorgon bla. ål ska göra ålasoppa o inkokt ål i gele
Det låter spännande!
Mitt projekt är inte riktigt lika kul, städa bakom spis, kyl och frys {eyeroll}