Sedan har vi skinka i tjocka skivor med kaprissås och potatis, också en höjdare!
chrisq28 december 2010
(Y) jag brukar göra det lätt för mig skivad skinka i en form vit sparris på den sen en god bea sås o lite riven ost sen in i ugnen lätt o gott
zorbaz28 december 2010
Min favorit är tärnad julskinka och tärnad potatis som steks med purjolök, sedan tar man och gör en gräddfilssås till det (gräddfil och lite örter typ persilja och timjan, eller varför inte en färdigköpt dipp). Det är min julmatsfavorit =)
bigganv28 december 2010
En helt vanlig ost- och skinkpaj är ju jättegott!
evaullabritt7 januari 2011
I år tröttnade jag på skinkan i förtid. Kokade buljong på skrovet från julkalkonen och den sista snutten av skinkan - tillsammans med lite överblivna vinslattar rotgrönsaker lök och kryddor. Nu ar vi käkat soppa på denna buljong i dagarna två. Dessutom blir det så varmt och gosigt i köket av lånkok denna kalla vinter.
frokenviol7 januari 2011
Förra vintern tärnade jag upp det sista av julskinkan och frös in till pizzabaket. Perfekt!
DoctorWho7 januari 2011
Koka rotmos och ta skinka istället för fläsklägg. Har vid flera tillfällen köpt billig julskinka efter jul och lagt i frysen till just detta, blev mycket billigare än fläskläggen.
knyppeltanten7 januari 2011
Ost- och skinkmuffins.
Josses7 januari 2011
Skrivet av knyppeltanten den 7 jan 2011
Ost- och skinkmuffins.
Finns det något recept på dessa? De lät så smarriga...{eat}
farmoringer7 januari 2011
Jag får aldrig rester från julskinkan.
Hur får ni det?
Vi hinner med tre stycken på ett hushåll med två personer..(Y) {laugh}
Det här var en väldigt gammal tråd, men aktuell i alla fall!
Jag skulle göra lapskojs på det.
http://www.matklubben.se/recept/lapskojs_14451.html
I förrgår blev den till pytt i panna och igår fyllning i omelett....
Jag har inte börjat att ta itu med skinkan ännu, men detta recept kommer jag att använda! Supergott! (Y)
Julskinksgratäng
Sedan har vi skinka i tjocka skivor med kaprissås och potatis, också en höjdare!
(Y) jag brukar göra det lätt för mig skivad skinka i en form vit sparris på den sen en god bea sås o lite riven ost sen in i ugnen lätt o gott
Min favorit är tärnad julskinka och tärnad potatis som steks med purjolök, sedan tar man och gör en gräddfilssås till det (gräddfil och lite örter typ persilja och timjan, eller varför inte en färdigköpt dipp). Det är min julmatsfavorit =)
En helt vanlig ost- och skinkpaj är ju jättegott!
I år tröttnade jag på skinkan i förtid. Kokade buljong på skrovet från julkalkonen och den sista snutten av skinkan - tillsammans med lite överblivna vinslattar rotgrönsaker lök och kryddor. Nu ar vi käkat soppa på denna buljong i dagarna två. Dessutom blir det så varmt och gosigt i köket av lånkok denna kalla vinter.
Förra vintern tärnade jag upp det sista av julskinkan och frös in till pizzabaket. Perfekt!
Koka rotmos och ta skinka istället för fläsklägg. Har vid flera tillfällen köpt billig julskinka efter jul och lagt i frysen till just detta, blev mycket billigare än fläskläggen.
Ost- och skinkmuffins.
Ost- och skinkmuffins.
Jag får aldrig rester från julskinkan.
Hur får ni det?
Vi hinner med tre stycken på ett hushåll med två personer..(Y) {laugh}
Skicka till hednamissionen{bashful}