Ankbröst har jag inte vågat mig på heller, det finns ju att få tag på i frysdisken så det måste jag nog testa vid tillfälle, drar mig lite för det eftersom det verkar vara så fett?
DoctorWho13 april 2011
Fisktacos. Jag tittade på ett utländskt reseprogram och programledaren var lyrisk över tacosen. Såg väldigt gott ut. Vad exakt är det som ingår? Jag menar är det sallad och andra typiska tacostillbehör? Och vilken fisk och kryddning är det? Tacksam för svar.
Tyvärr såg fisktacosen jag menar inte ut som i detta recept{disapointed}
Edit: Lagt till recept
LinneaThornberg13 april 2011
svärdfisk, men vill väldigt gärna göra det! :D
Cassiopeya13 april 2011
anka
sju13 april 2011
Jag har aldrig flamberat något, men det hade varit häftigt att prova. Sedan vill jag prova att göra fondue, men har ingen fonduegryta. Min pappa bjuder på fondue med oxfilé och en massa goda tillbehör ibland, det är ett mysigt sätt att äta tillsammans på.
The_mama97mia13 april 2011
Tonfisk och struts har jag inte heller testat.
Apropå fondue så är det väl på väg tillbaka verkar det som, annars tänker jag att det var en 70-80-tals grej. Men gott är det!
sju14 april 2011
Jo, det är absolut en 70-80-tals grej, det är bara pappa som aldrig riktigt kunna ställa fonduegrytan på hyllan helt. Men det är en rejäl pjäs som säkert kostat en del när den köptes in någon gång på 70-talet, så det är kul att den fortfarande funkar och sådär. Vi har t.o.m. samma funduegafflar som när grytan köptes in, riktigt nostalgi är det.
kristin197915 april 2011
Jag tycker verkligen det är roligt att laga mat men många på tv för väldigt komplicerade rätter som ser sååå goda ut men... för krångligt...
När man ska följa recepten så är det ingridienser jag aldrig hört, och allt tar väldigt lång tid. Ska försöka mig på något svårt när jag är ledig istället...
Men:.... jag har testat tjäder, ren och lite mer vilt... skulle vilja göra någon god palt, och gärna något fantastiskt lamm. Oxsvanssoppa ska tydligen vara gott och det låter lite spännande.
Hm...jag har mkt att lära. Kul att mk finns som kan hjälpa till
Vea15 april 2011
Efter alla matlagningsprogram är jag väldigt nyfiken på pilgrimsmusslor - och nu har jag faktiskt köpt sådana. Inte billigt, men stora och fina är de. Är det gott? Ska jag bara steka dem? Ser ju ut som fiskbullar XL.......{weep}
The_mama97mia13 juni 2011
Pilgrimsmusslor... ja det är gott... men jag tycker det är lite överreklamerat, med tanke på priset.
Igår stod jag o höll i en kålrabbi, men tordes inte prova.
DoctorWho13 juni 2011
Fänkål är nästan alla tv-kockars favorit. Jag har luktat på den i grönsaksdisken, men aldrig vågat köpa den. Vad gör man med den?
The_mama97mia13 juni 2011
Fänkål är gott, brukar ha i fisksoppa! Lite lakrits/anis-smak.
Kan gratineras också.
Det lär man ska kunna göra med kålrabbi också... hmmm...
safir7413 juni 2011
Kålrabbi är god att dippa tillsammans med andra grönsaker. :)
Edit: Blandade visst ihop denna tråd med Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden? {giggle}
littlejohn13 juni 2011
Skrivet av mama97mia den 13 jun 2011
Pilgrimsmusslor... ja det är gott... men jag tycker det är lite överreklamerat, med tanke på priset.
Igår stod jag o höll i en kålrabbi, men tordes inte prova.
Köpte kålrabbi i våras bara för att provsmaka. Jag tyckte att det smakade vitkål och rädisa och var lite efterstark.
kari5813 juni 2011
dillkött har jag alldrig lagat. men jag vet att det är såå gott,
Marre7313 juni 2011
Har fortfarande inte vågat mig på kladdkaka,är för rädd för att misslyckas med ngt alla säger att man inte kan misslyckas med.
Cheesecake har jag heller inte vågat mig på...hmm kanske dags att testa finns ju hur mkt smaskiga recept på båda sorterna här...........
emseli14 juni 2011
Macarons skulle jag verkligen vilja testa men är dörädd att allt ska gå åt pipan. Dom verkar va så pyssliga att göra och man ska va så noga. Någon som har gjort och som kan ge tips?
The_mama97mia17 augusti 2011
Jag har testat för första gången själv att koka bondbönor!
De var dyra, tyckte jag, köpte på torget av lokal bonde, tror han tog 79 kr / kg, tog ett halvt kilo, rensade o kokte o kvar blev en knapp dl med bönor att äta, sååååååååååååå goda var de inte att det motiverade besvär o pris!
NU har jag Skärbönor i kylen att ta vara på, har jag heller aldrig tillagat.
Piggi18 augusti 2011
Surströmming tycker jag är fantastiskt gott, MEN surströmmingslåda har jag aldrig lagat till. Kan inte tänka mig varm surströmming.{vampire}
Kakan198618 augusti 2011
Har aldrig lagat någon typ av fisk... (fiskpinnar räknas inte har jag hört...)
Har heller aldrig tyckt om det och det kan ju vara därför!
Ankbröst har jag inte vågat mig på heller, det finns ju att få tag på i frysdisken så det måste jag nog testa vid tillfälle, drar mig lite för det eftersom det verkar vara så fett?
Fisktacos. Jag tittade på ett utländskt reseprogram och programledaren var lyrisk över tacosen. Såg väldigt gott ut. Vad exakt är det som ingår? Jag menar är det sallad och andra typiska tacostillbehör? Och vilken fisk och kryddning är det? Tacksam för svar.
Fisktacos
Tyvärr såg fisktacosen jag menar inte ut som i detta recept{disapointed}
Edit: Lagt till recept
svärdfisk, men vill väldigt gärna göra det! :D
anka
Jag har aldrig flamberat något, men det hade varit häftigt att prova. Sedan vill jag prova att göra fondue, men har ingen fonduegryta. Min pappa bjuder på fondue med oxfilé och en massa goda tillbehör ibland, det är ett mysigt sätt att äta tillsammans på.
Tonfisk och struts har jag inte heller testat.
Apropå fondue så är det väl på väg tillbaka verkar det som, annars tänker jag att det var en 70-80-tals grej. Men gott är det!
Jo, det är absolut en 70-80-tals grej, det är bara pappa som aldrig riktigt kunna ställa fonduegrytan på hyllan helt. Men det är en rejäl pjäs som säkert kostat en del när den köptes in någon gång på 70-talet, så det är kul att den fortfarande funkar och sådär. Vi har t.o.m. samma funduegafflar som när grytan köptes in, riktigt nostalgi är det.
Jag tycker verkligen det är roligt att laga mat men många på tv för väldigt komplicerade rätter som ser sååå goda ut men... för krångligt...
När man ska följa recepten så är det ingridienser jag aldrig hört, och allt tar väldigt lång tid. Ska försöka mig på något svårt när jag är ledig istället...
Men:.... jag har testat tjäder, ren och lite mer vilt... skulle vilja göra någon god palt, och gärna något fantastiskt lamm. Oxsvanssoppa ska tydligen vara gott och det låter lite spännande.
Hm...jag har mkt att lära. Kul att mk finns som kan hjälpa till
Efter alla matlagningsprogram är jag väldigt nyfiken på pilgrimsmusslor - och nu har jag faktiskt köpt sådana. Inte billigt, men stora och fina är de. Är det gott? Ska jag bara steka dem? Ser ju ut som fiskbullar XL.......{weep}
Pilgrimsmusslor... ja det är gott... men jag tycker det är lite överreklamerat, med tanke på priset.
Igår stod jag o höll i en kålrabbi, men tordes inte prova.
Fänkål är nästan alla tv-kockars favorit. Jag har luktat på den i grönsaksdisken, men aldrig vågat köpa den. Vad gör man med den?
Fänkål är gott, brukar ha i fisksoppa! Lite lakrits/anis-smak.
Kan gratineras också.
Det lär man ska kunna göra med kålrabbi också... hmmm...
Kålrabbi är god att dippa tillsammans med andra grönsaker. :)
Edit: Blandade visst ihop denna tråd med Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden? {giggle}
Pilgrimsmusslor... ja det är gott... men jag tycker det är lite överreklamerat, med tanke på priset.
Igår stod jag o höll i en kålrabbi, men tordes inte prova.
Köpte kålrabbi i våras bara för att provsmaka. Jag tyckte att det smakade vitkål och rädisa och var lite efterstark.
dillkött har jag alldrig lagat. men jag vet att det är såå gott,
Har fortfarande inte vågat mig på kladdkaka,är för rädd för att misslyckas med ngt alla säger att man inte kan misslyckas med.
Cheesecake har jag heller inte vågat mig på...hmm kanske dags att testa finns ju hur mkt smaskiga recept på båda sorterna här...........
Macarons skulle jag verkligen vilja testa men är dörädd att allt ska gå åt pipan. Dom verkar va så pyssliga att göra och man ska va så noga. Någon som har gjort och som kan ge tips?
Jag har testat för första gången själv att koka bondbönor!
De var dyra, tyckte jag, köpte på torget av lokal bonde, tror han tog 79 kr / kg, tog ett halvt kilo, rensade o kokte o kvar blev en knapp dl med bönor att äta, sååååååååååååå goda var de inte att det motiverade besvär o pris!
NU har jag Skärbönor i kylen att ta vara på, har jag heller aldrig tillagat.
Surströmming tycker jag är fantastiskt gott, MEN surströmmingslåda har jag aldrig lagat till. Kan inte tänka mig varm surströmming.{vampire}
Har aldrig lagat någon typ av fisk... (fiskpinnar räknas inte har jag hört...)
Har heller aldrig tyckt om det och det kan ju vara därför!