Risotto och dillkött har jag alldrig försökt mig på, men det är ju så gott.
safir7416 september 2010
Struvor har jag aldrig provat på att göra. Inte Risotto,flambering hmm vad mera då?
FarmorKex16 september 2010
Skrivet av FarmorKex den 16 sep 2010
Hej.
Vi kommer från Älvsbyn i Norrbottens län. Det första vi fick höra talas om här nere var "Grynkorv" ....försökte att äta den, men det blev inget hit......men nu ikväll har vi tänkt prova på "skinnatröt".........Jag sökte på det och hamnade hos dig....Vi gör potatismos.........steker biffarna.....sen var det väl senap eller senapssås...........Vi tänker tänker även ha lingonsylt????..Måste bara prova.........Hör av mig sen.
Jo, nu har vi ätit det.Thomas älskar det (han älskar all mat som är vältillagad)......Jag måste lära mig tycka om kryddningen.............Det är väl som Pitepalt.....Alla gör sin egen....Kram på er alla.......
FarmorKex16 september 2010
Skrivet av safir74 den 16 sep 2010
Struvor har jag aldrig provat på att göra. Inte Risotto,flambering hmm vad mera då?
vinciqator16 september 2010
Jag har aldrig lagat, vill aldrig laga och kommer heller aldrig att laga, surströmmingsklämma – än mindre äta en.
Marre7316 september 2010
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
safir7417 september 2010
Skrivet av MaritaE73 den 17 sep 2010
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. Det är inte alltid jag har fått kladdkakan helt perfekt. Sverigekaka? Det har jag inte ens hört talas om innan. Jag blev tvungen att googla..lät intresssant. Jag älskar att baka och gör det gärna men oj vad jag misslyckas lite då och då. Tårtor ska vi inte tala om. Ser ut som ett barn har gjort tårtan och då har jag trots det bakat ett antal tårtor genom åren. Jag har försökt mig på 2 ggr att baka en rulltårta. Den första misslyckades jag med. När jag gjorde den andra för snart ett år sedan blev det strömavbrott just när rulltårtan gräddades i ugnen. Sen dess har jag inte provat att göra en ny.....än :$
vinciqator17 september 2010
Skrivet av safir74 den 17 sep 2010
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. ...
(Y)
Precis vad vi intalade en kemiingenjör som inte ville baka fredagskaka till jobbet med motiveringen att hon "inte kan baka". Hon kom med en kaka en fredag och fnittrade; "Vi har Fålhagens fetaste kråkor utanför mitt fönster – jag misslyckades tre gånger och kastade ut sk-it-n till kråkorna."
Marre7317 september 2010
Skrivet av safir74 den 17 sep 2010
Skrivet av MaritaE73 den 17 sep 2010
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. Det är inte alltid jag har fått kladdkakan helt perfekt. Sverigekaka? Det har jag inte ens hört talas om innan. Jag blev tvungen att googla..lät intresssant. Jag älskar att baka och gör det gärna men oj vad jag misslyckas lite då och då. Tårtor ska vi inte tala om. Ser ut som ett barn har gjort tårtan och då har jag trots det bakat ett antal tårtor genom åren. Jag har försökt mig på 2 ggr att baka en rulltårta. Den första misslyckades jag med. När jag gjorde den andra för snart ett år sedan blev det strömavbrott just när rulltårtan gräddades i ugnen. Sen dess har jag inte provat att göra en ny.....än :$
Sverigekaka kallas vanlig sockerkaka som man delar och har ut en fyllning med vaniljsocker och smör eller margarin emellan,kanske är något mer i fyllningen också,men som sagt jag har aldrig gjort den men suveränt god är den.
720117 september 2010
Skrivet av MaritaE73 den 17 sep 2010
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Men snälla nån...MAN KAN INTE MISSLYCKAS MED KLADDKAKA..........Jag är ingen bagare ....jag lagar mat.....
men emellanåt så svänger jag ihop nåt enkelt och då blir det KLADDKAKA!!!!!!!!
Du måste testa det är ju sååååå gott......
charlottat18 september 2010
hur misslyckas man med en kladdkaka? det kanske skulle vara om man låter den stå inne alldeles för länge så att den inte blir kladdig, annars är det nog svårt att misslyckas med kladdkaka tycker jag.
jag skulle vilja prova att göra egen sushi/sashimi någon gång, det har jag aldrig gjort men är sugen. det känns lite svårt bara. sen är det mest jag som gillar sushi hemma så då känns det lite onödigt krångligt att göra sushi, om jag inte gör det tillsammans med nån annan som oxå gillar det. men nån dag ska jag.
elleave18 september 2010
Jag har aldrig använt färsk chili och jag har aldrig gjort chutney, men nu är jag lite inne på att göra chutney med äpplen (och ev plommon) med chili i såklart :)
wimpan18 september 2010
Jag har aldrig gjort lever tycker att det verkar svårt att få det mört och gott...sen så kan jag ärligen säga att jag inte tycker att det är speciellt gott heller {blowkiss}
miabok19 september 2010
Börja med att laga kycklinglever i gräddsås. Det är jättegott!
Marre7315 oktober 2010
Har fått skräck för att göra kladdkaka, har aldrig gjort en. Men är sugen, rädd för att misslyckas
charlottat17 oktober 2010
Skrivet av MaritaE73 den 16 okt 2010
Har fått skräck för att göra kladdkaka, har aldrig gjort en. Men är sugen, rädd för att misslyckas
Just do it! ;)
elleave17 oktober 2010
Skrivet av elleave den 18 sep 2010
Jag har aldrig använt färsk chili och jag har aldrig gjort chutney, men nu är jag lite inne på att göra chutney med äpplen (och ev plommon) med chili i såklart :)
Nu har jag gjort min äppel och plommonchutney :)
Den blev jättebra!
The_mama97mia13 april 2011
Hittade denna tråd bland mina sparade och kom på att det finns flera saker jag aldrig lagat till.
Hummer! Såg på Sveriges mästerkock - det ser svårt och spännande ut, tror att det är himla gott också.
Och Kastanjer! Rostade kastanjer.
Köpte det i Istanbul av en gatuförsäljare, men det smakade bara bränt. Jag inbilliar mig att det ska vara som lite nötig smak?
Jag har heller aldrig lagat eller ätit Memma som ju nu finns i alla affärer till påsken....
magen113 april 2011
Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009
MAJROVA ???
Tips någon???
Jag kokade de i lite lättsaltat vatten och hade som ersättare för potatis en dag:)
magen113 april 2011
Jag har aldrig provat mig på att laga iordning sniglar, men här kanske man kan få tips{curl-lip}
Risotto och dillkött har jag alldrig försökt mig på, men det är ju så gott.
Struvor har jag aldrig provat på att göra. Inte Risotto,flambering hmm vad mera då?
Hej.
Vi kommer från Älvsbyn i Norrbottens län. Det första vi fick höra talas om här nere var "Grynkorv" ....försökte att äta den, men det blev inget hit......men nu ikväll har vi tänkt prova på "skinnatröt".........Jag sökte på det och hamnade hos dig....Vi gör potatismos.........steker biffarna.....sen var det väl senap eller senapssås...........Vi tänker tänker även ha lingonsylt????..Måste bara prova.........Hör av mig sen.
Struvor har jag aldrig provat på att göra. Inte Risotto,flambering hmm vad mera då?
Jag har aldrig lagat, vill aldrig laga och kommer heller aldrig att laga, surströmmingsklämma – än mindre äta en.
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. Det är inte alltid jag har fått kladdkakan helt perfekt. Sverigekaka? Det har jag inte ens hört talas om innan. Jag blev tvungen att googla..lät intresssant. Jag älskar att baka och gör det gärna men oj vad jag misslyckas lite då och då. Tårtor ska vi inte tala om. Ser ut som ett barn har gjort tårtan och då har jag trots det bakat ett antal tårtor genom åren. Jag har försökt mig på 2 ggr att baka en rulltårta. Den första misslyckades jag med. När jag gjorde den andra för snart ett år sedan blev det strömavbrott just när rulltårtan gräddades i ugnen. Sen dess har jag inte provat att göra en ny.....än :$
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. ...
Precis vad vi intalade en kemiingenjör som inte ville baka fredagskaka till jobbet med motiveringen att hon "inte kan baka". Hon kom med en kaka en fredag och fnittrade; "Vi har Fålhagens fetaste kråkor utanför mitt fönster – jag misslyckades tre gånger och kastade ut sk-it-n till kråkorna."
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Man måste få misslyckas några ggr innan man lyckas. Det är inte alltid jag har fått kladdkakan helt perfekt. Sverigekaka? Det har jag inte ens hört talas om innan. Jag blev tvungen att googla..lät intresssant. Jag älskar att baka och gör det gärna men oj vad jag misslyckas lite då och då. Tårtor ska vi inte tala om. Ser ut som ett barn har gjort tårtan och då har jag trots det bakat ett antal tårtor genom åren. Jag har försökt mig på 2 ggr att baka en rulltårta. Den första misslyckades jag med. När jag gjorde den andra för snart ett år sedan blev det strömavbrott just när rulltårtan gräddades i ugnen. Sen dess har jag inte provat att göra en ny.....än :$
Sverigekaka kallas vanlig sockerkaka som man delar och har ut en fyllning med vaniljsocker och smör eller margarin emellan,kanske är något mer i fyllningen också,men som sagt jag har aldrig gjort den men suveränt god är den.
Har bakat mycket, men kladdkaka har jag aldrig vågat prova på, rädd att misslyckas. Likaså Sverigekakan som en del kallar den,man säger det är så enkelt men jag vågar inte........
Men snälla nån...MAN KAN INTE MISSLYCKAS MED KLADDKAKA..........Jag är ingen bagare ....jag lagar mat.....
men emellanåt så svänger jag ihop nåt enkelt och då blir det KLADDKAKA!!!!!!!!
Du måste testa det är ju sååååå gott......
hur misslyckas man med en kladdkaka? det kanske skulle vara om man låter den stå inne alldeles för länge så att den inte blir kladdig, annars är det nog svårt att misslyckas med kladdkaka tycker jag.
jag skulle vilja prova att göra egen sushi/sashimi någon gång, det har jag aldrig gjort men är sugen. det känns lite svårt bara. sen är det mest jag som gillar sushi hemma så då känns det lite onödigt krångligt att göra sushi, om jag inte gör det tillsammans med nån annan som oxå gillar det. men nån dag ska jag.
Jag har aldrig använt färsk chili och jag har aldrig gjort chutney, men nu är jag lite inne på att göra chutney med äpplen (och ev plommon) med chili i såklart :)
Jag har aldrig gjort lever tycker att det verkar svårt att få det mört och gott...sen så kan jag ärligen säga att jag inte tycker att det är speciellt gott heller {blowkiss}
Börja med att laga kycklinglever i gräddsås. Det är jättegott!
Har fått skräck för att göra kladdkaka, har aldrig gjort en. Men är sugen, rädd för att misslyckas
Har fått skräck för att göra kladdkaka, har aldrig gjort en. Men är sugen, rädd för att misslyckas
Just do it! ;)
Jag har aldrig använt färsk chili och jag har aldrig gjort chutney, men nu är jag lite inne på att göra chutney med äpplen (och ev plommon) med chili i såklart :)
Nu har jag gjort min äppel och plommonchutney :)
Den blev jättebra!
Hittade denna tråd bland mina sparade och kom på att det finns flera saker jag aldrig lagat till.
Hummer! Såg på Sveriges mästerkock - det ser svårt och spännande ut, tror att det är himla gott också.
Och Kastanjer! Rostade kastanjer.
Köpte det i Istanbul av en gatuförsäljare, men det smakade bara bränt. Jag inbilliar mig att det ska vara som lite nötig smak?
Jag har heller aldrig lagat eller ätit Memma som ju nu finns i alla affärer till påsken....
MAJROVA ???
Tips någon???
Jag har aldrig provat mig på att laga iordning sniglar, men här kanske man kan få tips{curl-lip}