Trots att jag är uppvuxen och bott i Västerbotten och Norrbotten i hela mitt liv har jag aldrig kokat palt! Men jag SKA! Jag har aldrig heller gjort blodpudding, men det ska jag oxå göra och då som min farmor gjorde - hon kokade den i lakansväv. - Jag har aldrig heller gjort en julskinka och det kommer jag ALDRIG heller att göra - det får de som ska äta den göra....
henkanoo22 november 2009
Lammnacke är så otroligt gott men lite svårt att få tag på.
sessa7923 november 2009
har aldrig gjort glögg
asasto27 november 2009
Surströmmingslåda, har hittat ett gammat recept i ärvd kokbok. Undrar hur det smakar och luktar i varm form (vill dock inte stinka ner mitt kök så jag lär nog aldrig testa receptet)
The_mama97mia27 november 2009
Aldrig använt färsk salvia eller koriander!
Ersatt det med torkat när behov uppstått.
Buspippi27 november 2009
Jag har aldrig provat att göra gotlänsk saffranspannkaka med det är något jag verkligen skulle vilja prova det låter så gott...
Buspippi27 november 2009
Skrivet av sessa79 den 23 nov 2009
har aldrig gjort glögg
Det har inte jag heller gjort men det är med en sak som jag verkligen skulle vilja prova att göra.. Men jag misstänker att jag är för sent ute nu det är bara två veckor kvar tills vi ska ha julbak och glöggmingel med mammagruppen...
Borde kolla upp det är ju roligare att bjuda på hemlagad glögg..
The_mama97mia27 november 2009
Skrivet av Buspippi den 27 nov 2009
Jag har aldrig provat att göra gotlänsk saffranspannkaka med det är något jag verkligen skulle vilja prova det låter så gott...
Testa mitt genvägsrecept - vänta ska jag länka till det. Gör på färdigköpt risgrynsgröt i plastkorv, du vet....
Jag älskar kalvsylta. Har aldrig gjort det själv, känner mig lite tvehågsen o äckelmagad, tror inte det är så trevligt att stå där med det geléiga?
Fiona28 november 2009
Skrivet av mama97mia den 21 nov 2009
Hmmm kom på en sak till...
QUINOA.
Jag köpte en påse när jag var i Järna. Smakade en supergod sorts sallad till lunchen där, och ville köpa grynen. Men det står ingen ordentlig anvisning på påsen. Så den står. Still. Orörd. I skåpet.
Skölj fröna i kallt vatten och sedan koka dem i dubbelt så mycket vatten som frö 15-20min.
Smaksätt vattnet med salt eller buljong (jag brukar använda buljong).
Jag har aldrig tillagat lamm. Anledningen är helt enkelt att det är så dyrt.. men gott.. Får se till att göra det nån gång när det blir tillfälle.
The_mama97mia28 november 2009
Skölj fröna i kallt vatten och sedan koka dem i dubbelt så mycket vatten som frö 15-20min.
Smaksätt vattnet med salt eller buljong (jag brukar använda buljong).
TACK nu kanske jag törs öppna påsen. ;)
The_mama97mia4 februari 2010
*puffar*
Men tar liten ny vändning - det finns saker jag aldrig använt till matlagning -
Jag har sett på Two Fat Ladies laga mat i Tv8. Dom har då använt sig av Inlagda Valnötter????
Har aldrig hört talas om? Tror det heter Pickled walnuts på engelska.
En annan grej jag aldrig använt men har en burk i skafferiet - är kondenserad mjölk.
:o ???
boz19654 februari 2010
Jag har aldrig lagat till skallerorm. Det sägs vara en delikatess, men jag har mina tvivel...
The_mama97mia4 februari 2010
Haha, ja orm och krokodil m.m. har dom fått leka med i Topchef - jag är skeptisk. Bara för att det är exklusivt = ovanligt är det väl inte säkert att det är gott?
Maarden4 februari 2010
Skinnatrôt är något som jag skulle vilja testa att göra själv, det är ju såå gott! Men eftersom man måste ha lite framförhållning och blötlägga korngrynen över natten så har det aldrig blivit av.
Tyvärr verkar det som om skinnatrôt håller på glömmas bort, det var länge sen jag såg det säljas på marknader och andra tillställningar. Tråkigt :(
The_mama97mia4 februari 2010
??? Vad är skinnatrot?
Maarden4 februari 2010
Det är som grynkorv fast stekt som burgare och serveras i pitabröd med kall senapssås, rödlök, isbergssallad och gärna en klick lingonsylt. Kalasgott!
Skinnatröt (skinnet tröt, tog slut) gjordes när man blev ståendes med överbliven korvsmet efter att man gjort grynkorv.
Skrivet av mama97mia den 4 feb 2010
??? Vad är skinnatrot?
lollol4 februari 2010
Helstekt gris.. vilken fest det skulle bli. Det ska jag göra när jag blir stor och har en västerbottensgård! Någon som har gjort detta?
123Linnea4 februari 2010
ostron musslor sniglar och annan slemmig mat
bokstaver4 februari 2010
Ölsoppa.
Har tyckt att det låtit äckligt men som jag har fått det förklarat av min mor så värkar det ju inte så hemskt.
Vad ska man ha för sorts öl?
Annars har jag inte provat att göra kartofelknödel som är ett tyskt/österrikiskt tillbehör till mat.
Skulle vara kul om någon kände igen det.(Y)
Trots att jag är uppvuxen och bott i Västerbotten och Norrbotten i hela mitt liv har jag aldrig kokat palt! Men jag SKA! Jag har aldrig heller gjort blodpudding, men det ska jag oxå göra och då som min farmor gjorde - hon kokade den i lakansväv. - Jag har aldrig heller gjort en julskinka och det kommer jag ALDRIG heller att göra - det får de som ska äta den göra....
Lammnacke är så otroligt gott men lite svårt att få tag på.
har aldrig gjort glögg
Surströmmingslåda, har hittat ett gammat recept i ärvd kokbok. Undrar hur det smakar och luktar i varm form (vill dock inte stinka ner mitt kök så jag lär nog aldrig testa receptet)
Aldrig använt färsk salvia eller koriander!
Ersatt det med torkat när behov uppstått.
Jag har aldrig provat att göra gotlänsk saffranspannkaka med det är något jag verkligen skulle vilja prova det låter så gott...
har aldrig gjort glögg
Det har inte jag heller gjort men det är med en sak som jag verkligen skulle vilja prova att göra.. Men jag misstänker att jag är för sent ute nu det är bara två veckor kvar tills vi ska ha julbak och glöggmingel med mammagruppen...
Borde kolla upp det är ju roligare att bjuda på hemlagad glögg..
Jag har aldrig provat att göra gotlänsk saffranspannkaka med det är något jag verkligen skulle vilja prova det låter så gott...
Testa mitt genvägsrecept - vänta ska jag länka till det. Gör på färdigköpt risgrynsgröt i plastkorv, du vet....
Enkel saffranspannkaka
Jag älskar kalvsylta. Har aldrig gjort det själv, känner mig lite tvehågsen o äckelmagad, tror inte det är så trevligt att stå där med det geléiga?
Hmmm kom på en sak till...
QUINOA.
Jag köpte en påse när jag var i Järna. Smakade en supergod sorts sallad till lunchen där, och ville köpa grynen. Men det står ingen ordentlig anvisning på påsen. Så den står. Still. Orörd. I skåpet.
Skölj fröna i kallt vatten och sedan koka dem i dubbelt så mycket vatten som frö 15-20min.
Smaksätt vattnet med salt eller buljong (jag brukar använda buljong).
Jag har aldrig tillagat lamm. Anledningen är helt enkelt att det är så dyrt.. men gott.. Får se till att göra det nån gång när det blir tillfälle.
Skölj fröna i kallt vatten och sedan koka dem i dubbelt så mycket vatten som frö 15-20min.
Smaksätt vattnet med salt eller buljong (jag brukar använda buljong).
TACK nu kanske jag törs öppna påsen. ;)
*puffar*
Men tar liten ny vändning - det finns saker jag aldrig använt till matlagning -
Jag har sett på Two Fat Ladies laga mat i Tv8. Dom har då använt sig av Inlagda Valnötter????
Har aldrig hört talas om? Tror det heter Pickled walnuts på engelska.
En annan grej jag aldrig använt men har en burk i skafferiet - är kondenserad mjölk.
:o ???
Jag har aldrig lagat till skallerorm. Det sägs vara en delikatess, men jag har mina tvivel...
Haha, ja orm och krokodil m.m. har dom fått leka med i Topchef - jag är skeptisk. Bara för att det är exklusivt = ovanligt är det väl inte säkert att det är gott?
Skinnatrôt är något som jag skulle vilja testa att göra själv, det är ju såå gott! Men eftersom man måste ha lite framförhållning och blötlägga korngrynen över natten så har det aldrig blivit av.
Tyvärr verkar det som om skinnatrôt håller på glömmas bort, det var länge sen jag såg det säljas på marknader och andra tillställningar. Tråkigt :(
??? Vad är skinnatrot?
Det är som grynkorv fast stekt som burgare och serveras i pitabröd med kall senapssås, rödlök, isbergssallad och gärna en klick lingonsylt. Kalasgott!
Skinnatröt (skinnet tröt, tog slut) gjordes när man blev ståendes med överbliven korvsmet efter att man gjort grynkorv.
??? Vad är skinnatrot?
Helstekt gris.. vilken fest det skulle bli. Det ska jag göra när jag blir stor och har en västerbottensgård! Någon som har gjort detta?
ostron musslor sniglar och annan slemmig mat
Ölsoppa.
Har tyckt att det låtit äckligt men som jag har fått det förklarat av min mor så värkar det ju inte så hemskt.
Vad ska man ha för sorts öl?
Annars har jag inte provat att göra kartofelknödel som är ett tyskt/österrikiskt tillbehör till mat.
Skulle vara kul om någon kände igen det.(Y)
Jag har gjort semmelknödel.