Hej, det låter som om ett krispigt torrt glas skumpa skulle passa bäst!
asasto29 december 2009
Till en såpass sötsliskig sak skulle jag faktiskt föredra en kopp starkt kaffe, möjligtvis med en liten conjac eller whiskey.
majamia29 december 2009
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna nman med :)
majamia29 december 2009
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
majamia29 december 2009
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
majamia29 december 2009
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
majamia31 december 2009
Vad sähs om ett sött dessertvin istället?
Darkanna1 januari 2010
Jag skulle tagit St john Commandaria bland starkvinerna. Art nr 2040.
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=2040&Butik=0&SokStrangar=
Är ett sött dessertvin med karaktär av bränt socker, kolaton och russin. Mums!
Man ska alltid möta dessertens sötma med lika mkt sötma i drycken, fick jag lära mig på kurserna!
Eftersom det var mörkchoklad och whiskey i så blir ett sött vitt vin för svagt i karaktären, starkvin bättre än portvin då för kolasmakens skull!:D
Hoppas detta smakar!(Y)
boz19651 januari 2010
Jag hade nog föredragit ett gott muskatellvin till det.
Darkanna2 januari 2010
Ja, Muscatel de Setubal funkar ju alltid:D I klass med commandarian, men är patriotisk för grekiska/cypriotiska drycker så(L)
Wildthing12 februari 2010
Lite sent kanske, hur blev det?
Torr Champagne tror jag skulle surt och snipigt till den söta desserten. Jag skulle nog som tidigare rekomenderats gå på kaffe och sprit (whisky, cognac, mörk rom...)
boz196512 februari 2010
.
Gnurf12 februari 2010
Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)
Skrivet av boz1965 den 12 feb 2010
.
Okänd12 februari 2010
Helt klart en , Prosecco la Robinia!
(nr 7486)
Oj vad det kommer att stimulera smaklökarna.
Om det är lite "maffigt" så kommer det här vinet att göra det hela fullkomligt!
Du behöver inte ens undera över torr skumpa!
Lycka till!
(L)
boz196512 februari 2010
Skrivet av Gnurf den 12 feb 2010
Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)
Skrivet av boz1965 den 12 feb 2010
.
Nah! Datorn fick en totalflipp. Var tvungen att boota om.
Mistys12 februari 2010
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Okänd12 februari 2010
Skrivet av Misty09 den 12 feb 2010
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Och vad smakar:
, Prosecco la Robinia!
(nr 7486) ?
Mistys12 februari 2010
Skrivet av jan-gunnar-j den 12 feb 2010
Skrivet av Misty09 den 12 feb 2010
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Och vad smakar:
, Prosecco la Robinia!
(nr 7486) ?
Vet inte? Varför frågar du mig? Ha inte skrivit något om det vinet.
Mistys12 februari 2010
Har kollat systembolagets hemsida nu angående vinet JGJ frågade mig om. Rekomenderas till fisk och skaldjur.
Nigellas kolapaj
Tack på förhand! :-)
Hej, det låter som om ett krispigt torrt glas skumpa skulle passa bäst!
Till en såpass sötsliskig sak skulle jag faktiskt föredra en kopp starkt kaffe, möjligtvis med en liten conjac eller whiskey.
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna nman med :)
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
Tack för tipsen! :D
Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
Fler förslag, gärna namn med :)
Vad sähs om ett sött dessertvin istället?
Jag skulle tagit St john Commandaria bland starkvinerna. Art nr 2040.
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=2040&Butik=0&SokStrangar=
Är ett sött dessertvin med karaktär av bränt socker, kolaton och russin. Mums!
Man ska alltid möta dessertens sötma med lika mkt sötma i drycken, fick jag lära mig på kurserna!
Eftersom det var mörkchoklad och whiskey i så blir ett sött vitt vin för svagt i karaktären, starkvin bättre än portvin då för kolasmakens skull!:D
Hoppas detta smakar!(Y)
Jag hade nog föredragit ett gott muskatellvin till det.
Ja, Muscatel de Setubal funkar ju alltid:D I klass med commandarian, men är patriotisk för grekiska/cypriotiska drycker så(L)
Lite sent kanske, hur blev det?
Torr Champagne tror jag skulle surt och snipigt till den söta desserten. Jag skulle nog som tidigare rekomenderats gå på kaffe och sprit (whisky, cognac, mörk rom...)
.
Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)
.
Helt klart en , Prosecco la Robinia!
(nr 7486)
Oj vad det kommer att stimulera smaklökarna.
Om det är lite "maffigt" så kommer det här vinet att göra det hela fullkomligt!
Du behöver inte ens undera över torr skumpa!
Lycka till!
(L)
Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)
.
Nah! Datorn fick en totalflipp. Var tvungen att boota om.
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Och vad smakar:
, Prosecco la Robinia!
(nr 7486) ?
Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)
Och vad smakar:
, Prosecco la Robinia!
(nr 7486) ?
Vet inte? Varför frågar du mig? Ha inte skrivit något om det vinet.
Har kollat systembolagets hemsida nu angående vinet JGJ frågade mig om. Rekomenderas till fisk och skaldjur.