Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad serverar jag för dryck till detta recept?

  • majamia 29 december 2009

    Nigellas kolapaj

    Tack på förhand! :-)

  • martina63 29 december 2009

    Hej, det låter som om ett krispigt torrt glas skumpa skulle passa bäst!

  • asasto 29 december 2009

    Till en såpass sötsliskig sak skulle jag faktiskt föredra en kopp starkt kaffe, möjligtvis med en liten conjac eller whiskey.

  • majamia 29 december 2009

    Tack för tipsen! :D
    Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
    Fler förslag, gärna nman med :)

  • majamia 29 december 2009

    Tack för tipsen! :D
    Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
    Fler förslag, gärna namn med :)

  • majamia 29 december 2009

    Tack för tipsen! :D
    Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
    Fler förslag, gärna namn med :)

  • majamia 29 december 2009

    Tack för tipsen! :D
    Funderar på torrt glas skumpa och därefter en espresso
    Fler förslag, gärna namn med :)

  • majamia 31 december 2009

    Vad sähs om ett sött dessertvin istället?

  • Darkanna 1 januari 2010

    Jag skulle tagit St john Commandaria bland starkvinerna. Art nr 2040.
    http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=2040&Butik=0&SokStrangar=

    Är ett sött dessertvin med karaktär av bränt socker, kolaton och russin. Mums!

    Man ska alltid möta dessertens sötma med lika mkt sötma i drycken, fick jag lära mig på kurserna!

    Eftersom det var mörkchoklad och whiskey i så blir ett sött vitt vin för svagt i karaktären, starkvin bättre än portvin då för kolasmakens skull!:D

    Hoppas detta smakar!(Y)

  • boz1965 1 januari 2010

    Jag hade nog föredragit ett gott muskatellvin till det.

  • Darkanna 2 januari 2010

    Ja, Muscatel de Setubal funkar ju alltid:D I klass med commandarian, men är patriotisk för grekiska/cypriotiska drycker så(L)

  • Wildthing 12 februari 2010

    Lite sent kanske, hur blev det?

    Torr Champagne tror jag skulle surt och snipigt till den söta desserten. Jag skulle nog som tidigare rekomenderats gå på kaffe och sprit (whisky, cognac, mörk rom...)

  • boz1965 12 februari 2010

    .

  • Gnurf 12 februari 2010

    Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)

    Skrivet av boz1965 den 12 feb 2010

    .

  • Okänd 12 februari 2010

    Helt klart en , Prosecco la Robinia!
    (nr 7486)
    Oj vad det kommer att stimulera smaklökarna.
    Om det är lite "maffigt" så kommer det här vinet att göra det hela fullkomligt!
    Du behöver inte ens undera över torr skumpa!
    Lycka till!
    (L)

  • boz1965 12 februari 2010

    Skrivet av Gnurf den 12 feb 2010

    Lite tom i bollen så här på en fredag em!?? :)

    Skrivet av boz1965 den 12 feb 2010

    .


    Nah! Datorn fick en totalflipp. Var tvungen att boota om.

  • Mistys 12 februari 2010

    Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)

  • Okänd 12 februari 2010

    Skrivet av Misty09 den 12 feb 2010

    Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)


    Och vad smakar:
    , Prosecco la Robinia!
    (nr 7486) ?

  • Mistys 12 februari 2010

    Skrivet av jan-gunnar-j den 12 feb 2010

    Skrivet av Misty09 den 12 feb 2010

    Skulle direkt avråda från ett torrt vin eller skumpa. Den söta desserten skulle få det torra vinet att smaka ännu torrare,strävare och surare och göra det odrickbart. Nä ett sött efterrättsvin som ex muscatel eller motsvarande är nog det ända som funkar. Eller en kopp kaffe (Y)


    Och vad smakar:
    , Prosecco la Robinia!
    (nr 7486) ?


    Vet inte? Varför frågar du mig? Ha inte skrivit något om det vinet.

  • Mistys 12 februari 2010

    Har kollat systembolagets hemsida nu angående vinet JGJ frågade mig om. Rekomenderas till fisk och skaldjur.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.