Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

08:as morotskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kaka som tar slut på nolltid

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finriv morötterna. Mal mandeln eller finfördela den i matberedare.
  3. Skilj på äggulor och vitor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, mandel, citronskal och mjölet blandat med bakpulver.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  5. Blanda cream cheese och florsocker och bred blandningen över kakan. Garnera med citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.