- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ännu ett kanonrecept från min kära dotter. Detta är verkligen en 3-stegsraket som exploderar av smaker i munnen, mycket syrlighet, lite sötma och krispighet av både botten och maräng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och låt vila i kylen ca 20 minuter.
- Skala citronerna med en vass kniv, även allt vitt ska bort. Filéa i klyftor och ta ur alla kärnor.
- Grädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna.
- Vispa samman ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Skär de filéade citronklyftorna i mindre bitar och fördela jämnt i pajskalet. Häll över ägg- och sockersmeten och in med pajen i ugnen igen i 15 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna styva. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet.
- Fördela marängen jämnt på citronpajen och in med pajen igen och grädda till marängen är gyllenbrun ca 5-8 minuter.
- Låt svalna och njuuuuuuuut!!!
Publicerat den
10 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tror du att detta recept är det bästa?
Jag vill tillägga att temperaturen och positionen utav pajen bör vara cirka 150-175 grader vid låg positionering vid bakning utav marängen, om positioneringen är för hög så blir marängen för snabbt färgad och när marängen är klar vid det laget utseende-mässigt så kommer den bara vara yt-bakad, inte genombakad. P.S Detta gäller bara om du vill ha en genombakad maräng, vissa föredrar en mjuk.