Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

3-stegs citronpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ännu ett kanonrecept från min kära dotter. Detta är verkligen en 3-stegsraket som exploderar av smaker i munnen, mycket syrlighet, lite sötma och krispighet av både botten och maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och låt vila i kylen ca 20 minuter.
  3. Skala citronerna med en vass kniv, även allt vitt ska bort. Filéa i klyftor och ta ur alla kärnor.
  4. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna.
  5. Vispa samman ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
  6. Skär de filéade citronklyftorna i mindre bitar och fördela jämnt i pajskalet. Häll över ägg- och sockersmeten och in med pajen i ugnen igen i 15 minuter.
  7. Vispa under tiden äggvitorna styva. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet.
  8. Fördela marängen jämnt på citronpajen och in med pajen igen och grädda till marängen är gyllenbrun ca 5-8 minuter.
  9. Låt svalna och njuuuuuuuut!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pglangfos 7 juni 2010

    Tror du att detta recept är det bästa?

  • toxicteabag 19 augusti 2011

    Jag vill tillägga att temperaturen och positionen utav pajen bör vara cirka 150-175 grader vid låg positionering vid bakning utav marängen, om positioneringen är för hög så blir marängen för snabbt färgad och när marängen är klar vid det laget utseende-mässigt så kommer den bara vara yt-bakad, inte genombakad. P.S Detta gäller bara om du vill ha en genombakad maräng, vissa föredrar en mjuk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.