Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddyparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga denna enkla, men goda äggtoddyparfait. Fyll sedan vars ett halvt äggskal med vad som passar: punsch, sherry eller kanske apelsinjuice. Sätt det i parfaiten och servera genast.

Ingredienser

Instruktioner

Skilja äggulorna från vitorna. Tag vara på 4 skalhalvor och tvätta dem. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en skål för sig och vitorna till hårt skum i en annan. Blanda samman allt försiktigt och häll upp i 4 portionsglas. Ställ i frysen minst 3 timmar före servering. Tag fram 10 min före servering. Häll vald dryck i vardera äggskalshalva och ställ det i parfaiten. Sedan är det upp till var och en att dricka ur skalet eller hälla innehållet i parfaiten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.