Kall glass, varm frukt och drömmar som på farmors tid.
Instruktioner
- Parfait:
Koka samman konjak, socker och kanel tills 1 dl återstår.
Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter i kallt vatten, ta upp det och smält det i 1 msk av konjaksblandningen.
Vispa gulorna med resten av konjaksblandningen (avsvalnad). Vispa grädden.
- Blanda alltsammans och vänd ner likören. Finfördela parfaiten i 6 portionsglas. Frys minst 4 timmar och ta fram minst 15 minuter före servering.
- Fikon:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv skalet på citron och lime, pressa saften ur limen. Blanda citrusskal och saft med honungen.
Dela varje fikon i fyra klyftor. Lägg dem tätt i en ugnssäker form och häll citrushonungen över.
Baka mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Vaniljdrömmar:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör och socker poröst, vispa i oljan.
Blanda övriga torra ingredienser och rör ner i sockersmeten.
Forma till en deg. Knip av små bitar och rulla med mjölade fingrar till bollar, stora som mycket små köttbullar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter, lägg att kallna på galler.
Publicerat den
12 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar