Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddyparfait med fikon och drömmar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kall glass, varm frukt och drömmar som på farmors tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Koka samman konjak, socker och kanel tills 1 dl återstår. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter i kallt vatten, ta upp det och smält det i 1 msk av konjaksblandningen. Vispa gulorna med resten av konjaksblandningen (avsvalnad). Vispa grädden.
  2. Blanda alltsammans och vänd ner likören. Finfördela parfaiten i 6 portionsglas. Frys minst 4 timmar och ta fram minst 15 minuter före servering.
  3. Fikon: Sätt ugnen på 150 grader. Riv skalet på citron och lime, pressa saften ur limen. Blanda citrusskal och saft med honungen. Dela varje fikon i fyra klyftor. Lägg dem tätt i en ugnssäker form och häll citrushonungen över. Baka mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Vaniljdrömmar: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst, vispa i oljan. Blanda övriga torra ingredienser och rör ner i sockersmeten. Forma till en deg. Knip av små bitar och rulla med mjölade fingrar till bollar, stora som mycket små köttbullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter, lägg att kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.