Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med kanel och fikon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vi hade denna som varmrätt mellan pumpasoppa och pumpaparfait men den är ju inte på något sätt bunden till Halloween. Men den är god!

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet i stekpanna och efterstek sedan en stund i ugn på 175°. Krydda med salt och peppar (vi hade vitlökspeppar). Smält sockret i kastrull utan omrörning, slå på vinäger, fond, vatten och lägg i kanelstängerna. Reducera till ca hälften, sila och vispa i 6-8 msk smör och såsen är klar. Smörstek de halverade fikonen och lägg i spenaten på slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.