Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbavarois med passionsfruktmarinad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Syrliga äpplen och knastrig passionsfrukt i len bavarois

Ingredienser

Instruktioner

  1. 6 små savarinformar á 1 dl behövs eller kan du ta en stor ca 1 liters form.
  2. Äppelpuré: Skala och kärna ut äpplena. Skär ner dem i mindre bitar och sjud dem mjuka i vatten, socker och den delade, urskrapade vaniljstången. Ta upp vaniljstången, sila av lagen i en bunke, ta undan 2 msk sockerlag till formarna, resten blandas med marinaden, så spara sockerlagen. Mixa äppelbitarna till en puré.
  3. Bavarois: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten. Värm upp äppelpuré, socker och äggulor under kraftig vispning, vispa tills smeten blivit tjock och porös- den får inte börja koka, högst 85 grader. Smält gelatinbladen däri. Låt svalna. Vispa upp grädden och vänd ner den och yoghurten i äppelkrämen. Pensla formarna med sockerlagen från äppelpurén och häll i smeten. Ställ formarna i kylen och låt innehållet stelna minst 4 timmar.
  4. Marinad: Dela passionsfrukten och skrapa ur innehållet med en sked i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och koka upp. Tillsätt juicen, låt svalna och ställ i kylen. Skala och kärna ur äpplet, skär äpple och jordgubbar i klyftor och låt dem marinera i marinaden ca 10 minuter.
  5. Doppa strax före servering formarna med bavaroisen i hett vatten och stjälp upp på desserttallrikar. Skeda upp frukterna och ringla runt marinaden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.