Syrliga äpplen och knastrig passionsfrukt i len bavarois
Instruktioner
- 6 små savarinformar á 1 dl behövs eller kan du ta en stor ca 1 liters form.
- Äppelpuré:
Skala och kärna ut äpplena. Skär ner dem i mindre bitar och sjud dem mjuka i vatten, socker och den delade, urskrapade vaniljstången. Ta upp vaniljstången, sila av lagen i en bunke, ta undan 2 msk sockerlag till formarna, resten blandas med marinaden, så spara sockerlagen.
Mixa äppelbitarna till en puré.
- Bavarois:
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.
Värm upp äppelpuré, socker och äggulor under kraftig vispning, vispa tills smeten blivit tjock och porös- den får inte börja koka, högst 85 grader. Smält gelatinbladen däri. Låt svalna.
Vispa upp grädden och vänd ner den och yoghurten i äppelkrämen.
Pensla formarna med sockerlagen från äppelpurén och häll i smeten. Ställ formarna i kylen och låt innehållet stelna minst 4 timmar.
- Marinad:
Dela passionsfrukten och skrapa ur innehållet med en sked i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och koka upp. Tillsätt juicen, låt svalna och ställ i kylen.
Skala och kärna ur äpplet, skär äpple och jordgubbar i klyftor och låt dem marinera i marinaden ca 10 minuter.
- Doppa strax före servering formarna med bavaroisen i hett vatten och stjälp upp på desserttallrikar. Skeda upp frukterna och ringla runt marinaden.
Publicerat den
26 oktober 2009
Skriv kommentar