Detta är min version av den japanska efterrätten Kasutera. Den skiljer sig lite smått från originalet genom att den är mer kompakt, men jättegod! Påminner mycket om sockerkaka.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Vispa ägg med elvisp, lägg till socker i 3 omgångar under 10 minuter.
3. Vispa mjölk och honung i separat skål och hetta sedan försiktigt upp tills honungen smält.
4. Häll i mjölksmeten i äggsmeten och rör om.
5. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Häll sedan blandningen i smeten och rör om.
6. Ta fram en sockerkaksform, 2 liter. Smöra och häll i ströbröd.
7. Ställ i ugnen och låt stå i 10 minuter, innan du sänker värmen till 160 C. Den ska sedan stå i 30 minuter.
8. Ta ut kakan ur ugnen och vänd ner på en tallrik. Låt stå tills den svalnat.
- Ät och njut!
Publicerat den
26 februari 2015
Skriv kommentar