Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas Örtagårdsvåfflor

 
Skriv ut

Dinkel är ett urvete som är flertusenårigt. Odlas idag ekologiskt på Gotland. Dinkel kan användas istället för vetemjöl. Dinkel är rikt på essentiella aminosyror. Det innehåller lika mycket proteiner som hönsägg, rikt på Bvitaminer som är bra för hud, hår och naglar. Ökar immunförsvaret. Rikt på fibrer som är bra för tarmen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sikt och fullkornsmjöl med saltet i en bunke. Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet. Tag ägget och separera gulan från vitan. Vispa samman gulan med rapsolja och håll ned i smeten.
  2. Låt stå och dra ca 10 – 20 minuter.
  3. Blanda ned örterna i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
  4. Smörj våffeljärnet med rapsolja.
  5. Grädda våfflorna tills de är genomstekta och frasiga.
  6. Servera med rökt lax, algtapenade, sallad och yougurt smaksatt med riven pepparrot.
  7. Alt. Hoppa över örterna i våfflorna och servera med bär som mellanmål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.