Läskande cheesecake med mycket smak.
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 5 min. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa så att allt blir väl blandat. Rör i resten av lättdrycken. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp över natten.
- Till toppingen: Skrapa ur köttet från passionsfrukterna och det med apelsinjuice, och florsocker i en liten kastrull över låg värme. Rör om tills sockret är helt upplöst. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Häll över blandningen i en stor mugg. Kyl av toppingen ca 15 min i kylskåp.
- Fördela toppingen över den stelnade ostfyllningen och låt kakan stå kallt tills toppingen stelnat.
Publicerat den
7 maj 2010
Skriv kommentar