Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinjordgubbscheesecake med passionsfruktstopping

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läskande cheesecake med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 5 min. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa så att allt blir väl blandat. Rör i resten av lättdrycken. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp över natten.
  6. Till toppingen: Skrapa ur köttet från passionsfrukterna och det med apelsinjuice, och florsocker i en liten kastrull över låg värme. Rör om tills sockret är helt upplöst. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om tills gelatinet är helt upplöst. Häll över blandningen i en stor mugg. Kyl av toppingen ca 15 min i kylskåp.
  7. Fördela toppingen över den stelnade ostfyllningen och låt kakan stå kallt tills toppingen stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.