- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god lax. Servera med kokt potatis och rhode islandsås!
Instruktioner
- Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen.
- Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida.
- Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden.
- Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.
Publicerat den
14 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här låter jättegott! Ska nog göra det nästa gång hela familjen träffas. Maxxa.