Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado- och apelsinsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten passar även veganer. Sötsyrliga apelsiner, len avokado, frisk salladslök, krispiga salladsblad och en kryddig aromatisk dressing ger en härlig smakupplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka salladslök och färsk koriander (1-2 tsk). Skölj och riv skalet från 4 limefrukter. Blanda skalet med saften från 2 limefrukter (ca 3 msk), spiskummin, mald koriander, paprikapulver, senapspulver, chilipulver, pressad vitlök, olivolja och 1 tsk salt i en liten bunke. Tillsätt salladslöken och den färska koriandern. Skala och filéa apelsin så att du får ut hinnfria klyftor. Halvera, kärna ur och skär avokado i fina klyftor. Skölj sallad och fördela bladen på sex tallrikar. Lägg avokadon och apelsinen ovanpå och ringla över dressingen med löken och koriandern.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.