Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärrutor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättgjorda kakor som bakas utan bakpulver och gräddas i långpanna. Godast blir de med säsongens färska bär, men djupfryst tinade bär går också bra. Servera som kaffekaka eller med grädde eller vaniljvisp som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper (eller smörj och bröa) i en långpanna ca 30 x 40 cm. Smält fettet i en gryta och låt svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsockret i fettet. Blanda till slät smet. Bred ut i långpannan. Fördela bären över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Drag kakan ur pannan och stjälp långpannan över (om du smörjt och bröat skär rutor direkt i pannan). Låt kakan kallna så. Skär den sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.