Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärrutor med kardemumma

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättegoda bärrutor!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, gärna rektangulär, rymd ca 1,5 liter. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Krossa kardemummakärnorna i mortel och rör ner dem. Häll smeten i formen. Strö över bär och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Strö över mandeln och grädda ytterligare 30-35 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.