Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärsushi med hallondip

 
Skriv ut

Fick receptet av syrran. Hon hade blivit bjuden av en värninna och det var supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset i kallt vatten. Häll det i en kastrull tillsammans med vatten och smör. Sjud i 10 minuter under lock. Rör ner mjölk och florsocker och sjud i ytterligare 10 minuter. Rör om då och då.
  2. Hallonsirap: Värm hallonsaft, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret löst sig. Koka ihop ca 15 minuter till en sirapsliknande konsistens. Låt den kallna.
  3. Tillsätt vaniljsocker och låt riset kallna. Fukta dina händer med kallt vatten. Forma små sushibitar med hjälp en sked. Lägg dem på ett fat. Fördela skivade jordgubbar och vinbär på bitarna. Servera med hallonsirapssåsen att doppa i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.