Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakade banan- och mjölkchokladbakelser

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett ypperligt tillfälle att ta vara på övermogna bananer. Dessutom överraskande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och sockra 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl.
  3. Hacka chokladen fint, mosa 1 ½ banan, skär den resterande halvan i bitar.
  4. Smält smöret och blanda chokladen, rör tills chokladen smält.
  5. Tillsätt ägg, socker, muskovadosocker, vaniljsocker, 1 krm salt samt den mosade bananen.
  6. Tillsätt vetemjölet och rör om.
  7. Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på tallrikar.
  10. Servera med en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.