Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananasplit

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en riktig godsak. Prova kombinationen med bakade bananer och glass med varm kolasås och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bananerna med skalet på i en ugnsfast form. Baka i ugnen fem minuter, skalet ska bli svart men bananen fortfarande vara fast inuti. Ta ut ur ugnen och låt svalna med skalet på.
  2. Portionera upp glassen i fyra portionsskålar och sätt in skålarna i frysen tills väl kylda.
  3. Hetta upp margarinet och socker i en liten kastrull cirka fem minuter under omrörning tills smält och väl blandat. Ta av från värmen, tillsätt grädden och blanda väl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och sjud svagt i fem minuter.
  4. Skala och halvera bananerna. Lägg två bananhalvor i varje portionsskål med glass. Ringla över den varma kolasåsen och strö över nötterna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.