Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbröd med nutella

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ta ett djupt andetag. Inse det fantastiska med en banankaka fullkomligt dränkt i nutella ... och sätt sedan igång att baka. Det här är så gott att man börjar fnittra. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och bröa en brödform, 1½ liter.
  2. Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mixa sönder bananerna med en gaffel. Smält smöret. Blanda ihop bananer, smör och mjölk. Vispa ner lite mjölblandning i taget i bananmixen.
  3. När du har en hyfsat slät smet utan klumpar häller du ner hälften av smeten i den förberedda formen. Om nutellan är för hård kan du smälta den lätt i mikron. Ringla hälften av nutellan över smeten. Häll på resterande smet. Toppa med resterande nutella.
  4. Grädda banankakan i 1 timme eller tills den är torr i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.