Ta ett djupt andetag. Inse det fantastiska med en banankaka fullkomligt dränkt i nutella ... och sätt sedan igång att baka. Det här är så gott att man börjar fnittra.
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och bröa en brödform, 1½ liter.
- Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mixa sönder bananerna med en gaffel. Smält smöret. Blanda ihop bananer, smör och mjölk. Vispa ner lite mjölblandning i taget i bananmixen.
- När du har en hyfsat slät smet utan klumpar häller du ner hälften av smeten i den förberedda formen. Om nutellan är för hård kan du smälta den lätt i mikron. Ringla hälften av nutellan över smeten. Häll på resterande smet. Toppa med resterande nutella.
- Grädda banankakan i 1 timme eller tills den är torr i mitten.
Publicerat den
20 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar