Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnens semla

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Barnen ska också ha något gott till Fettisdagen! Kärt barn har många namn, semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda det väl. Blanda sedan i övriga ingredienser.
  3. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken.
  4. Knåda degen lite på mjölat bakbord. Dela den i 12-15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Pensla med ägg.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna. Skär av lock på 12 bullar.
  7. Mosa eller skiva bananerna Fördela moset eller skivorna i hålet på bullarna. Vispa grädden. Ta bort hälfen av den vispade grädden och tillsätt kakao och florsocker, vispa ihop.
  8. Fördela en klick chokladgrädde och en klick grädde på bullarna. Sätt på "hattarna" och garnera med en skiva banan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.