Barnen ska också ha något gott till Fettisdagen!
Kärt barn har många namn, semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken.
Blanda det väl. Blanda sedan i övriga ingredienser.
- Arbeta ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken.
- Knåda degen lite på mjölat bakbord.
Dela den i 12-15 bitar.
Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Pensla med ägg.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de får fin färg.
Låt kallna. Skär av lock på 12 bullar.
- Mosa eller skiva bananerna
Fördela moset eller skivorna i hålet på bullarna.
Vispa grädden. Ta bort hälfen av den vispade grädden och tillsätt kakao och florsocker, vispa ihop.
- Fördela en klick chokladgrädde och en klick grädde på bullarna.
Sätt på "hattarna" och garnera med en skiva banan.
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar