Mörk chokladbotten med björnbär. Den röda körsbärstoppingen "gifter" sig fint med chokladkakan och björnbären. För mer vuxen smak, tillsätt Guimaraens Vintage Port 2005 (nr 98260) i kakan och toppingen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i margarin och vatten.
Blanda de torra ingredienserna (spar 1 dl av mjölet till björnbären) och vänd ner i smeten.
Blanda de otinade björnbären med mjölet som du sparade.
Rör ner bär och mjöl i smeten. Tillsätt ev. portvin.
- Grädda kakan längst ned i ugnnen i 20-40 minuter.
- Topping:
Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och körsbärssaft/portvin och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om så att allt blir väl blandat.
- Då kakan svalnat fördela toppingen över kakan och garnera med guldpärlor. Och simsalabim så har du en flott julkaka och festkaka.
Publicerat den
28 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar