Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björn- och körsbärsrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med björnbär. Den röda körsbärstoppingen "gifter" sig fint med chokladkakan och björnbären. För mer vuxen smak, tillsätt Guimaraens Vintage Port 2005 (nr 98260) i kakan och toppingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna (spar 1 dl av mjölet till björnbären) och vänd ner i smeten. Blanda de otinade björnbären med mjölet som du sparade. Rör ner bär och mjöl i smeten. Tillsätt ev. portvin.
  3. Grädda kakan längst ned i ugnnen i 20-40 minuter.
  4. Topping: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och körsbärssaft/portvin och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om så att allt blir väl blandat.
  5. Då kakan svalnat fördela toppingen över kakan och garnera med guldpärlor. Och simsalabim så har du en flott julkaka och festkaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.