Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnskavsgryta från Vilhelmina

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och smör stek det, häll sedan löken i en kastrull vid sidan om stekpannan. Smörstek upp svampen och lägg det sedan in i kastrullen vid sidan om.
  2. Stek suovasrökta björnskaven, detta behövs inte kryddas då köttet är lättrökt och saltat. Jag rekommenderar att du steker upp en handfull kött i taget i 10-15 sekunder i smör, rör om hela tiden så att köttet får en liten stekyta. Lägg sedan köttet in i kastrullen vid sidan om.
  3. Flytta kastrullen till plattan som är varm och häll i grädden in i kastrullen och rör om. Låt den sjuda upp i 4-5 minuter.
  4. Strö över lite av den hackade persiljan på varje portion vid servering.
  5. Serveras med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos.
  6. Sötpotatis med rotfrukter i ugn är också jätte gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.