Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsris

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Kan en enkel efterrätt vara så god? Jajemen, här har du en.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp jasminris och mjölk under omrörning. Tillsätt sockret och låt gröten småkoka under lock ca 20 minuter. Ställ åt sidan och låt kallna.
  2. Till blåbärssylten värms blåbären och sockret upp på svag värme. Vicka på kastrullen då och då så att bären saftar sig och sockret smälter. Sjud upp och ställ därefter åt sidan att kallna.
  3. Söta grädden med florsocker och vaniljsocker och vispa upp den helt lätt. Vänd ner vispgrädden lite i taget i den kalla gröten. Varva risgröt och bärmassa i glas och garnera med färska blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.