Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boller i seller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Danmark heter de stora, platta och brunstekta köttbullarna frikadeller men när de kokas i en sås - som våra frikadeller - heter de boller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sellerin och skär den i 1 cm tjock stavar. Koka upp vatten med salt och citronskivor och koka selleristavarna knappt mjuka ca 5 min. Låt dem rinna av och spara kokspadet.
  2. Frikadeller: Vispa ihop mjölk och ägg och rör ut ströbrödet i det. Låt svälla 5 min. Blanda det väl med färs, lök, salt och peppar.
  3. Koka upp kokspadet från sellerin. Forma färsen till ganska stora bullar, gärna med en matsked, Sjud dem 8-10 min tills de är genomkokta. Ta upp dem med en hålslev.
  4. Sås: Sila spadet och häll ca 5 dl i en såskastrull och koka upp. Knåda ihop smör och mjöl till en kula som vispas ner i det sjudande spadet tillsammans med grädde. Sjud såsen 4-5 min. Rör ut äggulan med 3-4 msk av såsen och vispa ner i den färdiga såsen.
  5. Lägg i frikadeller och selleri och låt allt bli genomhett. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris eller kokt potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.