Detta recept är "Skånska sillaacademiens" flaggskepp, jag brukar göra den till jul, men passar lika bra till midsommar. Citerar: Perstorps ättika, socker från den skånska sockerbetan och generöst med kryddor blir en perfekt treeninghet. Servera gärna Brantevikssillen med citronvodka.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
goooooood
Denna sillen är den absolut bästa.
Denna sillen är bara så god! Kram SEA
Denna sill är ett MÅSTE på jul och midsommar hos oss. Kan varmt rekommenderas. Godare finns inte!
Någon som lite snabbt har lust att svara på en fråga om detta recept (tänkte göra det i helgen nämligen)...? Kan man använda Abbas nläggnigssill istället för färsk filé? Kan man isf ändå ha den i lag? >Eller är det bättre isf att ta 5-mnuterssill och strunta i lagen?
Abbas sill är redan sockrad så jag skulle tro att man måste använda färsk sillfilé.
Du måste använda färsk sillfile/strömmingsfile annars blir detta inte äkta Bratevikssill
Har gjort Grantevikssill tre gånger, den första gången blev den bara ljuvlig men de två senaste gångerna har sill blivit hård och torr. Vad beror detta på?