Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brantevikssill

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta recept är "Skånska sillaacademiens" flaggskepp, jag brukar göra den till jul, men passar lika bra till midsommar. Citerar: Perstorps ättika, socker från den skånska sockerbetan och generöst med kryddor blir en perfekt treeninghet. Servera gärna Brantevikssillen med citronvodka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra skinnet av sillfiléerna. Varje filé blir två mindre. Lägg dessa i lagen och låt stå 1 dygn på sval plats.
  2. Ta upp filéerna och låt dem rinna av. Blanda den hackade löken, kryddorna och dillen. Häll till sist ner sockret och rör snabbt om. Ingen vätska skall tillsättas, inläggningen vattnar sig och efter några timmar ligger sillfiléérna i en lag.
  3. Varva sillfiléerna och kryddblandningen i en hög glasburk. Avsluta med ett lager av kryddblandningen.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • king200 22 juni 2008

    goooooood

  • popik 11 augusti 2008

    Denna sillen är den absolut bästa.

  • SEAbjrpn 6 december 2008

    Denna sillen är bara så god! Kram SEA

  • Labonella 15 december 2008

    Denna sill är ett MÅSTE på jul och midsommar hos oss. Kan varmt rekommenderas. Godare finns inte!

  • mia97 15 december 2009

    Någon som lite snabbt har lust att svara på en fråga om detta recept (tänkte göra det i helgen nämligen)...? Kan man använda Abbas nläggnigssill istället för färsk filé? Kan man isf ändå ha den i lag? >Eller är det bättre isf att ta 5-mnuterssill och strunta i lagen?

  • Fladie 23 december 2011

    Abbas sill är redan sockrad så jag skulle tro att man måste använda färsk sillfilé.

  • eoleng 4 december 2012

    Du måste använda färsk sillfile/strömmingsfile annars blir detta inte äkta Bratevikssill

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.