Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Browniekaka med polkatäcke

 
Skriv ut

Mmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en tårtform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj papperet och formens kant.
  2. Smält smör och grovhackad choklad i en kastrull på medelvärme på spisen, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Sikta mjölet och vänd försiktigt ner det i äggsmeten omväxlande med chokladblandningen.
  4. Häll smeten i formen och grädda 40-45 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti.
  5. Krossa polkagrisarna ganska fint i påsen med mortelstöt. Ta ut kakan ur ugnen, och sätt ugnen på högsta värme och grill.Strö över krosset och ställ in kakan mitt i ugnen 1-2 minuter eller tills polkakrosset smält.
  6. Ta ut kakan och låt svalna något innan den lossas från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.