Mmmm
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en tårtform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj papperet och formens kant.
- Smält smör och grovhackad choklad i en kastrull på medelvärme på spisen, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Sikta mjölet och vänd försiktigt ner det i äggsmeten omväxlande med chokladblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda 40-45 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti.
- Krossa polkagrisarna ganska fint i påsen med mortelstöt. Ta ut kakan ur ugnen, och sätt ugnen på högsta värme och grill.Strö över krosset och ställ in kakan mitt i ugnen 1-2 minuter eller tills polkakrosset smält.
- Ta ut kakan och låt svalna något innan den lossas från formen.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar