Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryggmästarpotatis.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kommer ett härligt grundrecept, som utgör bas i tre olika varmrätter. Används som bas i tre s.k. "lådor", Bryggmästarlåda 1, 2 och 3. Öl är en viktig ingrediens som ingår i både detta och i Bryggmästarlåda 1. Allt hämtat ur Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg ner potatisen och koka den mjuk under lock.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i oljan i en kastrull. Tillsätt vinägern, ölet, sockret, pepparn, lagerbladen och kryddnejlikorna. Koka i 5 minuter.
  4. Strimla purjolöken. Tillsätt den och koka i ytterligare 1 minut. Rör ner senapen.
  5. Skala och skiva ner potatisen i en bunke. Sila över dressingen och låt potatisen stå och dra åt sig smak i 10-15 minuter. Strö över persiljan.
  6. Kommentar:
  7. Smaken blir kraftigare om potatisen är varm då dressingen slås över. Om potatissalladen görs dagen innan så vänta med att tillsätta purjolöken, den bleks nämligen av vinägern. På sommaren kan man med fördel använda färsk potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.