Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryggmästarlåda 1. Lamm- och njurlåda.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är den första varianten som har Bryggmästarpotatis som bas. Allt från Stefan Torstenssons kokbok, "Med smak av öl".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammkotlettraden. Strö över rosmarin och timjan. Lägg kotlettraden (eller kotletterna) i en plastpåse. Häll över ölet. Sug ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i minst ett dygn.
  2. Tillaga Bryggmästarpotatisen. Se separat recept.
  3. Värm ugnen till 100 grader C.
  4. Ta upp och torka av kotlettraden. Krydda. Bryn i olja. Sätt in i ugnen och efterstek i c:a 20 minuter. Låt köttet sedan vila i 15-20 minuter.
  5. Skär njuren i ½ -1 centimeter tjocka skivor. Bred senap runt om. Vänd bitarna i finrivet formbröd. Stek dem hastigt i oljan.
  6. Servering: Skär 8 lammkotletter. Lägg upp dem och njurskivorna på en bädd av Bryggmästarpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.