Detta är den första varianten som har Bryggmästarpotatis som bas.
Allt från Stefan Torstenssons kokbok, "Med smak av öl".
Instruktioner
- Putsa lammkotlettraden. Strö över rosmarin och timjan. Lägg kotlettraden (eller kotletterna) i en plastpåse. Häll över ölet. Sug ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i minst ett dygn.
- Tillaga Bryggmästarpotatisen. Se separat recept.
- Värm ugnen till 100 grader C.
- Ta upp och torka av kotlettraden. Krydda. Bryn i olja. Sätt in i ugnen och efterstek i c:a 20 minuter. Låt köttet sedan vila i 15-20 minuter.
- Skär njuren i ½ -1 centimeter tjocka skivor. Bred senap runt om. Vänd bitarna i finrivet formbröd. Stek dem hastigt i oljan.
- Servering:
Skär 8 lammkotletter. Lägg upp dem och njurskivorna på en bädd av Bryggmästarpotatis.
Publicerat den
27 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar