- Serverar: 12 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Tips
Äggvitor går bra att spara i en burk i kylen. Vet man sedan inte antalet kan man måtta, 3 äggvitor = ca dl. Färdig Budapeststubbe förvaras svalt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa upp äggvitorna, tillsätt sockret under vispning och vispa till hårt skum.
- Hacka nötterna, gärna i matberedare, och blanda med marsanpulvret. Vänd ner det i äggviteskummet.
- Smörj ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
- Bred ut smeten till ett jämnt lager över hela papperet. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min tills bottnen är svagt färgad. Låt svalna.
- Vänd bottnen upp och ner på ett nytt papper.
- Vispa grädden. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och skiva jordgubbarna, spara några till garnering.
- Bred grädden över bottnen, strö över frukt och bär och rulla ihop på längden som en rulltårta.
- Smält chokladen och ringla den över. Ställ svalt fram till serveringen.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar