Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buttermilk-kaka med grapefruktglasyr

 
Skriv ut

Eftersom det idag är svårt att få tag på kärnmjölk har de i det här receptet ersatt den med filmjölk. Det går också bra med lättfil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Rör socker, smör och vanilj ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanterna och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.