Eftersom det idag är svårt att få tag på kärnmjölk har de i det här receptet ersatt den med filmjölk. Det går också bra med lättfil.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Rör socker, smör och vanilj ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanterna och en provsticka är torr.
Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
- Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan.
Publicerat den
29 juli 2009
Skriv kommentar